Сьогодні у Ґданську зустрілись місцеві та регіональні лідери з усього Європейського Союзу, щоб обговорити заходи щодо зміцнення демократії та підвищення стійкості місцевих економік. До заходу онлайн долучився міський голова Львова Андрій Садовий, який закцентував увагу на важливості підтримки місцевого самоврядування в Україні.

«Перш за все, я хочу показати вам одну фотографію. Тут зображені перші дні війни, коли російські танки входять на територію невеликої громади на Луганщині. Жінка в червоному – Наталя Петренко, голова цієї громади, яка вийшла назустріч російським військовим і руками зупиняла їх танки. Це фото показує силу українців, силу українських громад.

Сьогодні кожна українська громада захищає нашу державу. Зараз дуже важливо зрозуміти, що ми повинні максимально перебудувати нашу країну, щоб Україна була членом Європейського Союзу та НАТО. Український уряд робить велику роботу, але також важливо якісно вибудовувати співпрацю між українськими громадами і громадами ЄС.

Хочу закликати вас продовжувати підтримувати українське місцеве самоврядування, українські громади. Моє завдання – допомагати вибудовувати мости такої співпраці. Кожна українська громада має мати партнерів у країнах Європейського Союзу.

Львів здобув звання Молодіжної столиці Європи в 2025 році і ми отримали право відкрити Офіс Львова в Брюсселі. Для нас важливо сьогодні знайти допомогу і підтримку, щоб цей офіс якісно функціонував і ми могли допомагати всім українським громадам», – сказав Андрій Садовий.