Іграшка за хоробрість та витримку під час уколів і процедур: львівські школярі допомогли зібрати іграшки для «Коробок хоробрості», які передали для дитячих відділень трьох лікарень Львова. Вміст цих коробок – це маленькі винагороди за мужність для діток, які перебувають на лікуванні в медичних закладах.

 

Як розповіли у міському управлінні освіти, 82 школи Львова долучилися до проєкту «Діти для дітей» від благодійного фонду «Крила надії». Діти збирали іграшки-винагороди, які маленькі пацієнти отримуватимуть за мужність та терплячість. 

Завдяки проєкту спеціальними скриньками з іграшками, «Коробками хоробрості», вдалося забезпечити 27 дитячих відділень у трьох лікарнях:

  • Першому медичному об'єднанні Львова;
  • Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі;
  • Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит».


«Уколи та обстеження — ті процедури, через які щодня доводиться проходити діткам на шляху до одужання. Без них, на жаль, процес лікування неможливий. Коли діти знову і знову приходять у маніпуляційні, то розуміють — може бути неприємно і навіть боляче, тож малюкам буває лячно. А, коли дитина знає, що після випробування на неї чекає приз за сміливість та терплячість, їй легше опанувати страхи. 

Дякуємо Благодійний фонд «Крила надії», нашим школярам, їхнім батькам та вчителям за підтримку такого важливого проєкту та сяючі оченята маленьких пацієнтів»,  — зазначає Андрій Закалюк, керівник управління освіти ЛМР.