Ремонтні бригади ЛМКП «Львівводоканал» здійснили санацію 60 м аварійної ділянки каналізаційного колектора на вул. Джорджа Вашингтона. Роботи проведені методом «релайнінгу короткими відрізками».

«Більшість із каналізаційних колекторів виготовленні із бетону, що під впливом газової корозії зазнає руйнувань. Одним із таких став каналізаційний колектор на вул. Джорджа Вашингтона. Відтак близько 60 м бетонного каналізаційного колектора діаметром 500 мм сановано методом «релайнінгу короткими відрізками», ПВХ-трубами діаметром 400 мм.

Релайнінг – це сучасний і відносно недорогий, у порівнянні з відкритими методами, ремонт трубопроводу з мінімальними технічними затратами і можливістю проведення в умовах щільної міської забудови. Таким чином нову трубу меншого діаметра протягують лебідкою в стару трубу.

Недоліком цього методу є можливе зменшення діаметру прохідного перетину відновлюваного трубопроводу, але його пропускна здатність, у більшості випадків, не зменшується через низький гідравлічний опір поліетиленової труби», – розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».