На українсько-польському кордоні затримали громадянина Латвії, який хотів вивети з України антикварний фарфоровий посуд «М.С. Кузнецов». Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці.

13 січня в пункт пропуску «Краковець – Корчова» приїхав автомобіль Opel Vivaro, за кермом якого був 43-річний громадянин Латвії. Він їхав до Польщі, повертаючись із приватної поїздки в Україну. Для проходження митного контролю він обрав смугу «зелений коридор» і повідомив митникам, що не перевозить товарів, які підпадають під декларування та оподаткування.

Під час огляду його автов багажнику митники виявили 38 посудин із фаянсу та фарфору, позначених на звороті фірмовим гербом і написом «М.С. Кузнецов». За попередніми даними, ці горнятка, тарілки та інші вироби можуть становити антикварну цінність. Посуд вилучили і передали на експертизу.

За цим фактом митники склали адмінпротокол за ч. 3 ст. 471 (недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони щодо вивезення за межі митної території України) МКУ.