За програмою «Свій сад» шість учасників отримали кошти грантової підтримки – це приблизно 22 млн грн.

На розвиток ягідництва, зокрема лохини надали 3,6 млн грн., малини – 1,9 млн грн та суниці – 4,4 млн грн. На розвиток садівництва, а саме вирощування фундука надали 12 млн грн. Завдяки профінансованим грантам площа насаджень зросте на 104,9 га. Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку, там створять приблизно 30 постійних робочих місць.

Програма передбачає наявність власної чи орендованої ділянки, розробку проєкту саду площею від 1 до 25 га. Гранти надають для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику. Розмір гранту складає не більше 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень, це від 140,0 тис. грн до 400 тис. грн за гектар в залежності від виду культури, але не більше 10,0 млн грн. Щоб стати учасником конкурсного відбору, необхідно подати проект висадки насаджень та заявку через Портал «Дія».

«Державні програми під час повномасштабного вторгнення спрямовані на збільшення кількості робочих місць та надання професійних можливостей тим, хто залишився без роботи під час війни», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, що за результатами 2022 року Львівська область знаходиться на другому місці за обсягами погоджених грантів програми «Свій сад», що становить 41,7 млн. грн.