Рішення про затвердження кандидатів на посади ухвалюватимуть депутати на черговій сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні, 13 червня, постійна депутатська комісія Львівської обласної ради з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій вирішила рекомендувати сесії облради призначити на посади директорів п’яти обласних закладів соцзахисту переможців конкурсів на ці посади. Зокрема:

        Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу – Ольга Буянова;
        Ходорівський психоневрологічний інтернат – Ігор Кос;
        Монастироцький психоневрологічний інтернат – Ганна Надяк;
        Грушківський психоневрологічний інтернат – Наталія Олександренко;
        Буківський дитячий будинок-інтернат – Микола Стрюков.
Також, згідно з рішенням депутатської комісії, управлінню майном спільної власності облради рекомендували укласти контракти зі зазначеними кандидатами, у разі їхнього призначення, строком на 5 років. Рішення про призначення кандидатів на посади прийматимуть депутати Львівської облради під час чергової сесії. 

Зазначені кандидатури підтримали і департамент соціального захисту населення Львівської ОВА та управління майном спільної власності ЛОР.

Нагадаємо, що переможців конкурсів визначила 4 квітня відповідна конкурсна комісія Львівської облради.

«Запропоновані кандидати – це наша гордість. За пів року виконання ними обов’язків керівників у кожному закладі є позитивні зміни. У Монастироцькому інтернаті триває капітальний ремонт старого корпусу, у Грушківському інтернаті відкрили нову філію у с. Заклад, у Ходорівському – провели першочергові ремонти, у Журавно – також провели ремонти та створили умови для проживання сотні переселених дітей, у Буківському інтернаті, як і в Грушківському, – регулярно покращують умови проживання підопічних і забезпечують для них якісне дозвілля.

Вважаю, що обласна влада повинна підтримати кандидатів, які розуміють, що таке сфера соцзахисту. Дякую депутатській комісії за зважене та конструктивне рішення, яке дозволить забезпечити розвиток зазначених установ», – наголосив профільний заступник начальника Львівської ОВА, член конкурсної комісії ЛОР Іван Собко.

Окрім того, члени депутатської комісії ЛОР заслухали голову правління Львівської обласної організації Українського товариства сліпих Любов Кукурузу щодо фінансової підтримки організації за рахунок коштів з обласного бюджету. Як повідомив Іван Собко, в обласному бюджеті передбачений ресурс 500 тисяч гривень для підтримки громадських організацій соціальної спрямованості – перш за все для оплати комунальних послуг та для провадження статутної діяльності. Вже сьогодні відбудеться засідання конкурсної комісії з відбору громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю, яким надаватимуть підтримку з обласного бюджету у 2023 році, і якщо документи ЛОО УТОС відповідають всім встановленим вимогам, організацію включать до переліку для надання фінансування.

Як зазначав раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький, розвиток обласних закладів, які можуть прийняти вимушених переселенців і особливо вразливі категорії населення (серед них – заклади соціального захисту), є одним із пріоритетів у 2023 році. Зокрема, заступниця директора департаменту фінансів Львівської ОВА Світлана Наконечна під час засідання депутатської комісії доповіла, що видатки на сферу соцзахисту з обласного бюджету у першому кварталі цього року становлять майже 120 млн грн, що на 72% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.