Сьогодні, 5 червня, на трьох автобусних маршрутах у Львові запрацювала безготівкова оплата. Відтак, пасажири автобусів №№1А, 3А та 10 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи телефоном з NFC, або звично – готівкою. На етапі тестування тариф за проїзд залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати. Тестуватимуть систему орієнтовно місяць – до 30 червня. Після цього безготівкову оплату впроваджуватимуть і на інших маршрутах. На період тестування на лініях працюватимуть контролери. На цьому етапі вони не штрафуватимуть пасажирів, а проводитимуть роз'яснювальну роботу. Про це сьогодні розповіли під час брифінгу.

Відтак, щоб здійснити оплату безготівково,  пасажиру необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay до валідатора та зачекати одинарного звукового сигналу і зеленої відмітки на валідаторі. Банківська карта обов’язково повинна бути чіпована.

Важливо: інформація про списання коштів за поїздку може приходити не миттєво, а впродовж 1-2 днів Тому що система електронного квитка побудована на основі відкладеної авторизації для швидкості посадки у транспорт. «Відповідно, списання коштів відбувається у залежності від правил платіжної системи, банку тощо. В тому числі, списання може відбуватись після поповнення рахунку у випадку, коли на потрібний момент на рахунку пасажира було недостатньо коштів. Якщо Ви побачили зелену галочку та одинарний звуковий сигнал – не турбуйтесь, гроші з Вашого рахунку будуть списані пізніше, а контролер перевіряє факт валідації у цьому транспортному засобі», - пояснили у ЛКП «Львівавтодор»