Торік ремонтні бригади ЛМКП «Львівводоканал» замінили понад 41 км аварійних водопровідних мереж у Львові, що у 2,5 рази більше ніж у 2022 році. Відтак, завдяки заміні старих трубопроводів на нові, підприємству вдалося зменшити понаднормові втрати води і, разом із облаштуванням комерційного обліку, зберегти 5 млн м3 питної води або 75 млн грн.

«Для визначення, які саме ділянки трубопроводів пріоритетно міняти, попередньо велась статистика витоків та аварійних ситуацій на водопроводах. На основі цих даних було визначено перелік гостроаварійних ділянок, які потребують термінової заміни. При цьому замінювали від кількох десятків метрів труби, до кількох кілометрів, від найменшого діаметру 100 мм, до магістральних трубопроводів діаметром 630 мм. Сталеві, а інколи чавунні труби, були замінені на сучасні поліетиленові, що мають довгий термін служби та не впливають на якість водопостачання», - розповідають у ЛМКП «Львівводоканал».

У 2024 році «Львівводоканал» продовжить роботу із заміни аварійних ділянок водопроводів, аби забезпечити якісне та безперебійне водопостачання своїм споживачам.