У селі Либохора Боринської територіальної громади триває будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Це один з довгобудів в області, будівництво якого розпочали ще у 2008 році. 

Хід робіт оглянув перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. 

З 2016 року на об'єкт скерували майже 60 млн грн, з них кошти ДФРР - 12,3 млн грн, обласного бюджету - 46,4 млн грн та 1,2 млн грн з місцевого. 

Проект передбачає будівництво 3-поверхової будівлі, улаштування інженерних мереж (система опалення, водопостачання та водовідведення, тепло- та газопостачання, електропостачання, вентиляції), зовнішнє та внутрішнє оздоблення, благоустрій території, придбання та встановлення устаткування.

На прилеглій території до школи передбачене будівництво будівлі котельні, гаражу для шкільного автобуса, локальних очисних споруд, резервуару  води для системи пожежогасіння, дитячого та спортивного майданчиків, огорожі.

Станом на 1 серпня побудували будівлю ЗОШ, встановили дах, вікна,  виконали роботи по влаштуванню монолітних залізобетоних сходових маршів, частково утеплили горище, виконали роботи по системі водопостачання, водовідведення та системі опалення на 60%, чорнові стяжки та утеплили підлоги першого поверху.  Підрядна організація побудували та облаштували котельню та  свердловину для подачі питної води.

“Попри воєнні дії та обмеження фінансувань, серед пріоритетів нашої роботи - належні та безпечні умови навчання для дітей області та тих, хто знайшов тут прихисток через дії ворога. Відтак, в планах на цей рік виділення 10 млн грн на будівництво цієї школи. Та цього недостатньо, адже кошторисна вартість на грудень 2021 року становить понад 136 млн грн. Тому наголосив на важливості та необхідності належного співфінансування робіт з місцевого бюджету. Громада має дбати за своїх дітей, це має бути в пріоритеті”, - зазначив Андрій Годик. 

Він додав, що найближчим часом Львівська ОВА очікує від громади покроковий план будівництва з реальними термінами та пропозиції по співфінансуванню. 

“Вірю, що спільними зусиллями зробимо цей проект, діти навчатимуться в гарних умовах”, - зазначив перший заступник.  

Додамо, що після завершення будівництва школа в селі Либохора дозволить забезпечити належними умовами для навчання 360 дітей, в тому числі ВПО. Тут будуть навчальні класи, адміністративні приміщення, спортивний зал з допоміжними приміщеннями, кухонний блок з технологічними та допоміжними приміщеннями, обідній зал, медпункт, навчальні майстерні, санвузли в т.ч. з універсальною кабіною для маломобільних груп населення, бібліотека, актовий зал.