дезертир, судФранківський районний суд засудив до п'яти років позбавлення волі дезертира, проте звільнив від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Уродженець с. Заверещиця Городоцького району як солдат запасу був призваний за мобілізацією Пустомитівсько-Городоцьким об'єднаним районним військовим комісаріатом Львівської області. Він проходив службу на посаді гранатометника 1-го аеромобільно-десантного батальйону у військовій частині польова пошта В3720 (на даний час це військова частина А0284, що дислокується у Львові).

18 січня 2016 року близько 08:00 він самовільно залишив розташування військової частини та направився за місцем фактичного проживання. У травні 2019 року до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором військової прокуратури Рівненського гарнізону та обвинуваченим. Сторони погодились на призначення покарання за ч.3 ст.408 КК України у виді 5 років позбавлення волі та звільнення від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку.

21.05.2019 року Франківський районний суд м. Львова затвердив угоду про визнання винуватості, визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі. Проте звільнив засудженого від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.


Франковский районный суд приговорил к пяти годам лишения свободы дезертира, однако освободил от отбывания наказания. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Уроженец с. Заверещица Городокского района как солдат запаса был призван по мобилизации Пустомытовско-Городокским объединенным районным военным комиссариатом Львовской области. Он проходил службу в должности гранатометчика 1-го аэромобильно-десантного батальона в военной части полевая почта В3720 (в настоящее время это военная часть А0284, которая дислоцируется во Львове).

18 января 2016 года около 08:00 он самовольно покинул расположение воинской части и направился к месту фактического проживания. В мае 2019-го в суд поступило соглашение о признании виновности, заключенное между прокурором военной прокуратуры Ровенского гарнизона и обвиняемым. Стороны согласились на назначение наказания по ч.3 ст.408 УК Украины в виде 5 лет лишения свободы и освобождение от отбывания наказания с испытанием с установлением испытательного срока.

21.05.2019 года Франковский районный суд г. Львова утвердил соглашение о признании виновности, признал мужчину виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 3 ст. 408 УК Украины, и назначил наказание в виде 5 лет лишения свободы. Однако освободил осужденного от отбывания наказания с испытательным сроком на один год.