граната, дом, женаВ одному із сіл Пустомитівського району правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, що погрожував підірвати будинок, в якому перебувала його дружина та її родина. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

На оперативну лінію 102 29 жовтня, о 18.25 надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл Пустомитівського району 53-річний раніше судимий місцевий житель погрожує підірвати гранату в будинку, де перебуває його дружина та її родина.

На місце події прибули керівництво Головного управління Національної поліції у Львівській області, слідчо-оперативна група Пустомитівського відділу поліції, вибухотехніки та спецпризначенці КОРДу.

"Чоловік не йшов на жодні перемовини та погрожував підірвати будинок. У дію було введено спецоперацію "Грім", спецпризначенці взяли штурмом будинок. Зловмисника затримано. Постраждалих немає. На місці працює слідчо-оперативна група, гранату РГД-5 вилучено".

Очільник поліції Львівщини генерал поліції третього рангу Валерій Середа

Проводиться огляд будинку з метою перевірки на наявність іншої зброї, походження гранати РГД-5  встановлюється. Зловмисника затримано згідно ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування.

5963be4b2c15fb1766689fb6d4a9964b.md.jpg 130c6c54c251877e3ff6a5c1fcfcdc42.md.jpg 844d699066dee3d06bb10d13ee8664e5.md.jpg 41d6c7ca52cd9049ded2efc8717d5d2f.md.jpg


В одном из сел Пустомытовского района правоохранители задержали ранее судимого мужчину, угрожавший взорвать дом, в котором находилась его жена и ее семья. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

На оперативную линию 102 29 октября, в 18.25 поступило сообщение о том, что в одном из сел Пустомытовского района 53-летний ранее судимый местный житель угрожает взорвать гранату в доме, где находится его жена и ее семья.

На место происшествия прибыли руководство Главного управления Национальной полиции во Львовской области, следственно-оперативная группа Пустомытовского отдела полиции, взрывотехники и спецназовцы корда.

"Мужчина не шел ни на какие переговоры и угрожал взорвать дом. В силу было введено спецоперацию "Гром", спецназовцы взяли штурмом дом. Злоумышленник задержан. Пострадавших нет. На месте работает следственно-оперативная группа, гранату РГД-5 изъята".

Глава полиции Львовщины генерал полиции третьего ранга Валерий Середа

Проводится осмотр дома с целью проверки на наличие другого оружия, происхождение гранаты РГД-5 устанавливается. Злоумышленник задержан согласно ст.208 УПК Украины, вскоре суд изберет ему меру пресечения.

По факту возбуждено уголовное производство по ч.1 ст.263 УК Украины (незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами), предусматривающей наказание в виде лишения свободы на срок от трех до семи лет. Проводится досудебное расследование.