спорткомплекс, Сыхов, проект, строительствоСесія міської ради прийняла ухвали, які врегульовують земельне, бюджетне, а також юридичні питання щодо будівництва Палацу спорту на Сихові. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні під час позачергової сесії міської ради Львова прийнято три ухвали, що стосуються будівництва Палацу спорту на просп. Червоної Калини. Ці ухвали врегульовують земельне, бюджетне, а також юридичні питання щодо будівництва цього об’єкту.

Також на сесії прийняли ухвалу "Про надання ЛКП "Палац ігрових видів спорту" земельної ділянки на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру Сихова)". Її підтримали 43 депутати. Зокрема, мова йде про земельну ділянку, площею 1,87 га на просп. Червоної Калини.

"Минулого тижня ми отримали інформацію від Кабінету міністрів про те, що місту Львову додатково буде виділена субвенція в розмірі 27 млн. грн., тобто до кінця 2018 року місто має отримати 54 млн. грн. для будівництва Палацу спорту на Сихові. Виникла необхідність у прийнятті цілого ряду рішень. В першу чергу, у нас замовником ПКД було управління архітектури. Ми на минулому пленарному засіданні створили нове ЛКП, зараз ми закріпили йому земельну ділянку, надали право замовника на будівництво зазначеного об’єкту, і передали їм як внесок у статутний фонд виготовлену ПКД, яка пройшла всі необхідні дослідження і експертизу. Це питання одного-двох днів, і буде оголошена державна закупівля. Ми будемо очікувати на переможця. Враховуючи умови, які ми щойно затвердили рішенням сесії, це міг би бути міжнародний тендер, оскільки однією з умов є будівництво подібних об’єктів, не менше двох. Станом на сьогодні вартість будівництва об’єкта більше 900 млн грн. Ми вже використали 16 млн грн. на виготовлення ПКД, маємо субвенцію 54 млн грн. Будуть розпочинатись будівельні роботи відповідно до умов договору, який буде підписаний".

Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР

Цей комплекс можна будувати і вводити в експлуатацію почергово, тобто частинами. Комплекс так передбачений, що частини можуть працювати, не залежно одна від одної. В першу чергу планується ввести в експлуатацію основний зал.

Загалом, проект спорткомплексу складається з 5 окремих залів. Один із залів міститиме басейн периметром 25 на 30 метрів. Цей зал матиме 84 глядацькі місця, тобто це спеціалізований зал для проведення матчів з водного поло. З іншого боку, там буде створено 20 доріжок по 25 метрів.

Наступні 3 зали — це зали регбі, гандболу, і волейболу, вони мають 200 глядацьких місць і в основному орієнтовані на тренувальні процеси.

І центральний зал — це баскетбольний. Відповідно до Постанови Кабінету міністрів зал передбачає 2 513 глядацьких місць. У цьому залі перший ряд трибун є мобільний, він може зніматися, і відтак це дасть можливість проводити там ще й змагання з волейболу чи футболу. Цей зал відповідатиме всім вимогам міжнародних федерацій. Він буде багатофункціональним, в подальшому там можна буде проводити боксерські поєдинки, де вміщатимуться 3400 глядацьких місць.

Також центральний зал передбачає більше 3800 глядацьких місць для проведення концертів. Він спроектований таким чином, що у нього можна заїжджати з вулиці вантажівкою, щоб розкладати ті чи інші обладнання.

Дах спорткомплекс спроектовано так, що він виконуватиме функції гірськолижного спуску. Площа цього спуску складатиме 8 тис м. кв., а вартість даху — 85 млн грн.


Сессия городского совета приняла решения, которые регулируют земельные, бюджетные, а также юридические вопросы по строительству Дворца спорта на Сыхове. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня во время внеочередной сессии городского совета Львова приняты три постановления, касающиеся строительства Дворца спорта на ул. Красной Калины. Эти постановления регулируют земельные, бюджетные, а также юридические вопросы по строительству этого объекта.

Также на сессии приняли постановление "О предоставлении ЛКП "Дворец игровых видов спорта" земельного участка на ул. Красной Калины (в пределах общественного центра Сыхова)". Его поддержали 43 депутата. В частности, речь идет о земельном участке, площадью 1,87 га на ул. Красной Калины.

"На прошлой неделе мы получили информацию от Кабинета министров о том, что Львову дополнительно выделена субвенция в размере 27 млн. грн., то есть до конца 2018 город должен получить 54 млн грн. для строительства Дворца спорта на Сыхове. Возникла необходимость в принятии целого ряда решений. В первую очередь, у нас заказчиком ПСД было управление архитектуры. мы на прошлом пленарном заседании создали новое ЛКП, сейчас мы закрепили ему земельный участок, предоставили право заказчика на строительство указанного объекта, и передали им в качестве вклада в уставный фонд изготовленную ПСД, которая прошла все необходимые исследования и экспертизу. Это вопрос одного-двух дней, будет объявлен ​государственный тендер. Мы будем ждать победителя. Учитывая условия, которые мы только что утвердили решением сессии, это мог бы быть международный тендер, поскольку одним из условий является строительство подобных объектов, не менее двух. На сегодня стоимость объекта более 900 млн грн. Мы уже использовали 16 млн грн. на изготовление ПСД, имеем субвенцию 54 млн грн. Будут начинаться строительные работы в соответствии с условиями договора, который будет подписан".

Гелена Пайонкевич, директор юридического департамента ЛГС

Этот комплекс можно строить и вводить в эксплуатацию поочередно, то есть частями. Комплекс так предусмотрен, что части могут работать, не зависимо друг от друга. В первую очередь планируется ввести в эксплуатацию основной зал.

В целом, проект спорткомплекса состоит из 5 отдельных залов. Один из залов будет содержать бассейн периметром 25 на 30 метров. Этот зал будет иметь 84 зрительские места, то есть это специализированный зал для проведения матчей по водному поло. С другой стороны, там будет создано 20 дорожек по 25 метров.

Следующие 3 зала - это залы регби, гандбола, и волейбола, они имеют 200 зрительских мест и в основном ориентированы на тренировочные процессы.

И центральный зал - это баскетбольный. В соответствии с Постановлением Кабинета министров зал предусматривает 2513 зрительских мест. В этом зале первый ряд трибун мобильный, он может сниматься, и поэтому это даст возможность проводить там еще и соревнования по волейболу или футболу. Этот зал будет соответствовать всем требованиям международных федераций. Он будет многофункциональным, в дальнейшем там можно будет проводить боксерские поединки, где вмещаются 3400 зрительских мест.

Также центральный зал предусматривает более 3800 зрительских мест для проведения концертов. Он спроектирован таким образом, что в него можно заезжать с улицы грузовиком, чтобы раскладывать те или другие устройства.

Крыша спорткомплекса спроектирована так, что она будет выполнять функции горнолыжного спуска. Площадь этого спуска составит 8 тыс м. кв., а стоимость крыши - 85 млн грн.