контейнер, подземный, проект, ЛевандовкаПроект громадського бюджету "Встановлення підземних контейнерів – Левандівка" розглянули на комісії інженерного господарства, транспорту, звязку та житлової політики Львівської міської ради.

Як зазначається на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, зараз експертизу проходять два проекти громадського бюджету: "Встановлення підземних контейнерів -  Левандівка"  та "Безпечний  рух на Вашингтона".

Згідно з висновками експертів, ціна першого проекту становитиме 806 тис. грн. і полягає у встановленні підземних контейнерів. Автор проекту зазначив, що саме такий тип контейнерів найбільш підходить для їхньої території. (Поки підземні контейнери встановлюють експериментально лише у центральній частині міста і для їх обслуговування потрібні спеціальні машини, які є лише в однієї фірми). Депутати підтримали проект мешканців Левандівки. На думку депутата Романа Іванціва, встановлювати  підземні контейнери потрібно у Львові, треба розширювати зону їхнього встановлення, а для цього треба буде докуповувати машини, які б їх вивозили.

Підтримали депутати і ще один громадський проект, авторами якого є мешканці вулиці Д. Вашингтона. Він полягає у тому, аби загосподарювати ділянку, яка зараз заросла хащами, і використовувати її для облаштування паркомісць біля новобудов. Але оскільки експертна група підрахувала, що ті роботи, які викладені у проекті, вийдуть за межі малого проекту і перейдуть до великого, то депутати запропонували авторам зменшити видатки, аби залишитися у рамках малого проекту.


Проект общественного бюджета "Установка подземных контейнеров - Левандовка" рассмотрели на комиссии инженерного хозяйства, транспорта, связи и жилищной политики Львовского городского совета.

Как отмечается на информационном портале депутатов Львовского городского совета, сейчас экспертизу проходят два проекта общественного бюджета: "Установление подземных контейнеров - Левандовка" и "Безопасное движение на Вашингтона".

Согласно выводам экспертов, цена первого проекта составит 806 тыс. грн. и заключается в установлении подземных контейнеров. Автор проекта отметил, что именно такой тип контейнеров наиболее подходит для их территории. (Пока подземные контейнеры устанавливают экспериментально только в центральной части города и для их обслуживания требуются специальные машины, которые есть только у одной фирмы). Депутаты поддержали проект жителей Левандовки. По мнению депутата Романа Иванцива, устанавливать подземные контейнеры нужно во Львове, надо расширять зону их установления, а для этого надо будет докупать машины, которые бы их вывозили.

Поддержали депутаты и еще один общественный проект, авторами которого являются жители улицы Д. Вашингтона. Он состоит в том, чтобы участок, который сейчас зарос густыми зарослями,  использовать для обустройства паркомест возле новостроек. Но поскольку экспертная группа подсчитала, что те работы, которые изложены в проекте, выйдут за пределы малого проекта и перейдут к большому, то депутаты предложили авторам уменьшить расходы, чтобы остаться в рамках малого проекта.