участок, полигон, ТБО, горсоветЛьвівська міська рада має намір придбати ділянку для облаштування полігону ТПВ. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львівська міська рада має намір придбати земельну ділянку, площею 25−30 га, для розміщення полігону твердих побутових відходів. Як пояснює заступник міського голови Львова з житлово-комунальних питань Сергій Бабак, упродовж 2 років місто зверталося до Львівської ОДА та численних державних структур, із проханням надати ділянку для облаштування регіонального полігону. Своєю чергою, міська рада заявляла про готовність взяти на себе всі витрати, пов’язані з проектуванням та будівництвом полігону за найвищими європейськими стандартами. Однак звернення досі залишається без відповіді.

"Ми вчергове просимо виділити земельну ділянку, яка б за параметрами відповідала усім вимогам для будівництва полігону. Ми готові взяти на себе всі витрати, пов’язані з проектуванням та будівництвом полігону за найвищими європейськими стандартами. Також підтверджуємо, що ці населені пункти, на території яких буде розміщена ділянка, отримають від міста на договірних умовах відповідні субвенції для розвитку інфраструктури, які можуть бути скеровані на будівництво доріг, шкіл, садочків чи будь-які інші потреби мешканців. Однак, з огляду на те, що немає реакції на наші звернення, ми звертаємося до всіх, хто має в розпорядженні відповідну земельну ділянку і готовий її надати нам для облаштування полігону. Гарантуємо найвищу якість виконання робіт під наглядом європейських фахівців та громади".

Сергій Бабак

За його словами, відповідно до законодавства, полігони не можуть бути розташовані в межах міста — лише в межах області. Також він додав, що будівництво такого полігону для Львова і прилеглих 4 районів дозволить на найближчі 50 років глобально вирішити проблему утилізації сміття.

Довідка SQ Відповідно до вимог, земельна ділянка повинна знаходитись у межах Львівської області, за межами міст, на відстані не менше:

  • 15 км — від аеропортів та різного роду аеродромів;
  • 3000 м — від межі курортного міста, відкритих водоймищ господарського призначення, об'єктів, які використовуються у курортно-оздоровчих цілях, заповідників, місць відпочинку перелітних птахів, морського узбережжя;
  • 1000 м — від межі міст;
  • 500 м — від житлової та громадської забудови (санітарно-захисна зона);
  • 200 м — від с/г угідь і від автомобільних та залізничних шляхів загальної мережі;
  • 50 м — від межі лісу і лісопосадок, не призначених для використання в рекреаційних цілях;
  • повинна відноситись до земель несільськогосподарського призначення або земель погіршеної якості та відповідати іншим вимогам п. 2 ДБН В.2.4−2-2005 "Полігони твердих побутових відходів. Основи проектування".

Львовский городской совет намерен приобрести участок для обустройства полигона ТБО. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как объясняет заместитель городского председателя Львова по жилищно-коммунальным вопросам Сергей Бабак, в течение 2 лет город обращался к Львовской ОГА и многочисленным государственным структурам, с просьбой предоставить участок для обустройства регионального полигона. В свою очередь, городской совет заявлял о готовности взять на себя все расходы, связанные с проектированием и строительством полигона по самым высоким европейским стандартам. Однако обращение до сих пор остается без ответа.

"Мы в очередной раз просим выделить земельный участок, которая по параметрам отвечала всем требованиям для строительства полигона. Мы готовы взять на себя все расходы, связанные с проектированием и строительством полигона по самым высоким европейским стандартам. Также подтверждаем, что эти населенные пункты, на территории которых будет размещена участок, получат от города на договорных условиях соответствующие субвенции для развития инфраструктуры, которые могут быть направлены на строительство дорог, школ, садиков или любые другие потребности жителей. Однако, учитывая, что нет реакции на наши обращения, мы обращаемся ко всем, кто располагает соответствующий земельный участок и готов его предоставить нам для обустройства полигона. Гарантируем высочайшее качество выполнения работ под надзором европейских специалистов и общества".

Сергей Бабак

По его словам, в соответствии с законодательством, полигоны не могут быть расположены в пределах города - только в пределах области. Также он добавил, что строительство такого полигона для Львова и прилегающих 4 районов позволит на ближайшие 50 лет глобально решить проблему утилизации мусора.

Справка SQ В соответствии с требованиями, земельный участок должен находиться в пределах Львовской области, за пределами городов, на расстоянии не менее:

  • 15 км - от аэропортов и разного рода аэродромов;
  • 3000 м - от границы курортного города, открытых водоемов хозяйственного назначения, объектов, используемых в курортно-оздоровительных целях, заповедников, мест отдыха перелетных птиц, морского побережья;
  • 1000 м - от границы городов;
  • 500 м - от жилой и общественной застройки (санитарно-защитная зона);
  • 200 м - от с/х угодий и от автомобильных и железнодорожных путей общей сети;
  • 50 м - от границы леса и лесопосадок, не предназначенных для использования в рекреационных целях;
  • должен относиться к землям несельскохозяйственного назначения или земель ухудшенной качества и соответствовать другим требованиям п. 2 ДБН В.2.4-2-2005 "Полигоны твердых бытовых отходов. Основы проектирования".