бытовая техника, склад, контрабандаПодаткові міліціонери Львівщини виявили велику партію побутової техніки іноземного виробництва ввезеної в Україну без сплати митних платежів. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС України у Львівській області.

В межах операцій "Рубіж", "Бастіон" та "Мережа" встановлено, що в одному із складських приміщень м. Борислава здійснювалось накопичення та реалізація побутової техніки європейських виробників, яка ввозиться до України подрібненими партіями без сплати митних платежів та податків. Реалізація техніки відбувалась через Інтернет-магазин і поштових операторів.

В результаті санкціонованих судом і проведених обшуків в межах кримінального провадження за частиною 2 статтею 212 Кримінального Кодексу України ("Ухилення від сплати податків у великих розмірах") виявлено та вилучено побутову техніку іноземного виробництва орієнтовною вартістю близько 4 млн грн., печатки контрагентів-нерезидентів, банківські картки, чорнову бухгалтерію, не обліковану ("тіньову") готівку.

Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність за такі дії у вигляді штрафу від 2000 до 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 34 до 51 тис. грн.) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.


Налоговые милиционеры Львовщины обнаружили крупную партию бытовой техники иностранного производства ввозимой в Украину без уплаты таможенных платежей. Об этом сообщает пресс-служба ГУ ГФС Украины во Львовской области.

В рамках операций "Рубеж", "Бастион" и "Сеть" установлено, что в одном из складских помещений м. Борислава осуществлялось накопление и реализация бытовой техники европейских производителей, которая ввозится в Украину мелкими партиями без уплаты таможенных платежей и налогов. Реализация техники происходила через Интернет-магазин и почтовых операторов.

В результате санкционированных судом обысков в рамках уголовного производства по части 2 статьи 212 Уголовного Кодекса Украины ( "Уклонение от уплаты налогов в крупных размерах") обнаружена и изъята бытовая техника иностранного производства ориентировочной стоимостью около 4 млн грн., печати контрагентов-нерезидентов, банковские карточки, черновая бухгалтерия, неучтенные ("теневые") наличные.

Уголовным кодексом Украины предусмотрена ответственность за такие действия в виде штрафа от 2000 до 3000 необлагаемых минимумов доходов граждан (от 34 до 51 тыс. грн.) С лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.