улица, тоннель, строительство, Левандовка, Клепарив"Львівавтодор" оголосив тендер на проектування тунелю нової вулиці на Левандівці. Будівництво вулиці розділили на два окремі проекти, оскільки технологія прокладання тунелю та вулиці різна, і її можуть виконувати різні фахівці. Про це повідомляє "Твоє місто". 

ЛКП "Львівавтодор" оголосив тендер на проектування тунельного шляхопроводу під залізничними коліями станції Клепарів. Він стане частиною нової вулиці на Левандівці, що сполучатиме Суботівську та мікрорайон Рясного. Відповідний тендер опублікували на сайті електронних закупівель Prozorro.

Будівництво вулиці розділили на два окремі проекти, оскільки технологія прокладання тунелю та вулиці різна, і її можуть виконувати різні фахівці. Тендер на проектування вулиці оголосили ще на початку липня. Виконати проект тунелю мають до кінця березня наступного року.

Орієнтовна довжина проектованої вулиці становитиме 2,5 км. На проїжджій частині мають прокласти асфальт, хідники, облаштувати велодоріжки, хідники, зупинки громадського транспорту. Вздовж вулиці мають передбачити місця для висадки дерев, а мережі прилеглих вулиць – реконструювати. На вулиці прокладуть тролейбусні мережі та встановлять освітлення.

Містобудівні умови та обмеження на проектування вулиці погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР 2 листопада. Проект нової вулиці обирали із трьох варіантів: регульований переїзд через колію, естакада або тунель під коліями. Зупинилися на варіанті тунелю.

Раніше повідомлялося, що збудувати вулицю планують до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Нова вулиця має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.

8682582c3da9635003985e5409704b66.jpg


"Львовавтодор" объявил тендер на проектирование тоннеля новой улицы в Левандовке. Строительство улицы разделили на два отдельных проекта, поскольку технология прокладки тоннеля и улицы разная, и ее могут выполнять разные специалисты. Об этом сообщает "Твой город". 

ЛКП "Львовавтодор" объявил тендер на проектирование туннельного путепровода под железнодорожными путями станции Клепаров. Он станет частью новой улицы в Левандовке, что соединит Субботовскую и микрорайон Рясного. Соответствующий тендер опубликовали на сайте электронных закупок Prozorro.

Строительство улицы разделили на два отдельных проекта, поскольку технология прокладки тоннеля и улицы разная, и ее могут выполнять разные специалисты. Тендер на проектирование улице объявили еще в начале июля. Выполнить проект тоннеля должны до конца марта следующего года.

Ориентировочная длина проектируемой улицы составит 2,5 км. На проезжей части должны проложить асфальт, тротуары, обустроить велодорожки, тротуары, остановки общественного транспорта. Вдоль улицы должны предусмотреть места для высадки деревьев, а сети прилегающих улиц - реконструировать. На улице проложат троллейбусные сети и установят освещение.

Градостроительные условия и ограничения на проектирование улице согласовали на заседании исполнительного комитета Львовского горсовета 2 ноября. Проект новой улице выбирали из трех вариантов: регулируемый переезд через пути, эстакада или тоннель под путями. Остановились на варианте тоннеля.

Ранее сообщалось, что построить улицу планируют до 2024 года, поскольку она входит в Стратегию развития Рясного. Новая улица должна разгрузить улицу Шевченко и дать возможность совместить микрорайон Рясное, Рясне-2 с центром Львова с помощью общественного электротранспорта.