фасад, проверка, аварийныйУ всіх районах міста провели обстеження фасадів будинків щодо виявлення аварійних елементів, що загрожують падінню. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили керівники районних адміністрацій, проведено обстеження житлових будинків комунальної форми власності щодо виявлення аварійних елементів на фасадах будинків, які загрожували падінню. Виявлені аварійні елементи, в основному, зняті. Натомість обгороджено ті місця будинків, де поки не вдалося усунути аварійні елементи, оскільки для проведення цих робіт необхідно залучати автовишку. Також скеровано листи власникам чи керівникам будинків інших форм власності, щодо утримання своїх будинків у належному стані.

"Усі будинки, які обслуговують наші комунальні підприємства, були обстежені на предмет виявлення аварійних елементів. За результатами обстеження було виявлено 65 випадків, де були загрози падінню. По 39 випадках елементи зняті, а 26 місць обгороджені, щоб пішоходи їх обходили", — розповів Андрій Зозуля, голова Галицької районної адміністрації.

У Франківському районі за результатами обстеження оббито аварійні елементи із залученням автовишки на 20 об’єктах, та обгороджено небезпечні ділянки у 17 місцях. За інформацією Ореста Тимчишина, голови Франківської районної адміністрації, також підготовлено 25 приписів управителям будинків інших форм власності, щодо обстеження своїх будинків та усунення небезпечних елементів з фасадів.

На 57 будинках було виявлено відшарування штукатурки у Шевченківському районі. Як повідомила голова адміністрації, Надія Банах, в основному, виявлені небезпечні відшарування знято з фасадів, а місця, де поки не вдалося провести ці роботи, — обгородили.

"Також працівники ЛКП звертали увагу мешканців про небезпеку облаштування антен на парапетних стінках, адже минулого тижня мали випадок, коли через самочинне облаштування мешканцями антени на парапеті будинку, обвалився кусок цегли і травмував пішохода", — додала Надія Банах.

У Залізничному районі на 26 будинках працювала автовишка для усунення аварійних елементів, які загрожували падінню. А по 3 будинках є відпадання цегли з парапетів. Ці будинки обгороджено.

Аналогічні обстеження проведено у Личаківському і Сихівському районах. Зокрема було виявлено 5 будинків з аварійними елементами в мікрорайоні Новий Львів. За словами Галини Гладяк також надіслано попередження власникам приватних будинків, на яких виявили аварійні елементи, про утримання балконів у належному стані.


Во всех районах города провели обследование фасадов зданий по выявлению аварийных элементов, угрожающих падением. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщили руководители районных администраций, проведено обследование жилых домов коммунальной формы собственности по выявлению аварийных элементов на фасадах зданий, угрожающих падением. Обнаруженные аварийные элементы, в основном, сняты. Зато огорожено те места домов, где пока не удалось устранить аварийные элементы, поскольку для проведения этих работ необходимо привлекать автовышку. Также направлены письма владельцам или руководителям домов других форм собственности, по содержанию своих домов в надлежащем состоянии.

"Все дома, которые обслуживают наши коммунальные предприятия, были обследованы на предмет выявления аварийных элементов. По результатам обследования было выявлено 65 случаев, где были угрозы падения. В 39 случаях элементы сняты, а 26 мест огорожены, чтобы пешеходы их обходили", - рассказал Андрей Зозуля, председатель Галицкой районной администрации.

В Франковском районе по результатам обследования сбиты аварийные элементы с привлечением автовышки на 20 объектах и огорожено опасные участки в 17 местах. По информации Ореста Тимчишина, председателя Франковской районной администрации, также подготовлено 25 предписаний управляющим домов других форм собственности, по обследованию своих домов и устранения опасных элементов из фасадов.

На 57 домах было обнаружено отслоение штукатурки в Шевченковском районе. Как сообщила глава администрации, Надежда Банах, в основном, обнаруженная опасная отслойка снята с фасадов, а места, где пока не удалось провести эти работы, огородили.

"Также работники ЛКП обращали внимание жителей об опасности обустройства антенн на парапетных стенках, ведь на прошлой неделе имели случай, когда из-за самовольного обустройство жителями антенны на парапете здания, обвалился кусок кирпича и травмировал пешехода", - добавила Надежда Банах.

В Железнодорожном районе на 26 домах работала автовышка для устранения аварийных элементов, которые угрожали падение. А в 3 домах есть отпадение кирпича с парапетов. Эти дома огороженв.

Аналогичные обследование проведено в Лычаковском и Сыховском районах. В частности было выявлено 5 домов с аварийными элементами в микрорайоне Новый Львов. По словам Галины Гладяк также направлено предупреждение владельцам частных домов, на которых обнаружили аварийные элементы, о содержании балконов в надлежащем состоянии.