окно, пластиковое, замена, штрафСьогодні відбулося перше в цьому році засідання адміністративної комісії, розглянуто 11 порушень на об’єктах культурної спадщини Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні відбулося перше в цьому році засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті Львівської міської ради щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини. Комісія розглянула 11 протоколів складених на фізичних осіб. За вчинені порушення (заміна дерев’яних вікон/дверей на пластикові та ін) було накладено максимальні штрафи в розмірі 1700 грн.

Зокрема адміністративна комісія наклала максимальний штраф у розмірі 1700 грн на власника нежитлових приміщень — фізичну особу, яка провела роботи по встановленню пластикових дверей в будинку на вул. Театральна, 8.

Також штраф у розмірі 1700 грн накладено на власників квартир в будинках на вул. Просвіти, 1, вул. Лисенка, 46, вул. Городоцька, 67 (5 квартир), вул. Городоцька, 55 (з квартири), які провели заміну дерев’яних вікон/дверей на пластикові у своїх помешканнях.

"З наступного разу вже будемо розглядати порушення, які стосуються утеплення фасадів пам’яток. Також нагадаю, що краще користуватись програмами співфінансування реставрації вікон, ніж замінювати дерево на пластик і платити штраф. Подати заявку на участь у програмі співфінансування реставрації вікон можна буде з 1 лютого, за адресою вул. Валова, 20, каб. 12", — повідомив Андрій Москаленко, голова комісіії.

Довідка SQ. Адміністративна комісія розглядає виключно адміністративні спори про адміністративні правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини, а саме справи про адміністративні правопорушення, які передбачені ст. 92 Кодексом України про адміністративні правопорушення.


Сегодня состоялось первое в этом году заседание административной комиссии, рассмотрено 11 нарушений на объектах культурного наследия Львова. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня состоялось первое в этом году заседание административной комиссии, созданной при исполнительном комитете Львовского городского совета о нарушении законодательства об охране исторического наследия. Комиссия рассмотрела 11 протоколов составленных на физических лиц. За совершенные нарушения (замена деревянных окон / дверей на пластиковые и др) был наложен максимальные штрафы в размере 1700 грн.

В частности административная комиссия наложила максимальный штраф в размере 1700 грн на владельца нежилых помещений - физическое лицо, которое провело работы по установке пластиковых дверей в доме на ул. Театральная, 8.

Также штраф в размере 1700 грн наложен на владельцев квартир в домах на ул. Просвещения, 1, ул. Лысенко, 46, ул. Городоцкая, 67 (5 квартир), ул. Городоцкая, 55 (из квартиры), которые провели замену деревянных окон / дверей на пластиковые в своих домах.

"Со следующего раза уже будем рассматривать нарушения, касающиеся утепления фасадов памятников. Также напомню, что лучше пользоваться программами софинансирования реставрации окон, чем заменять дерево на пластик и платить штраф. Подать заявку на участие в программе софинансирования реставрации окон можно будет с 1 февраля, по адресу ул. Валовая, 20, каб. 12 ", - сообщил Андрей Москаленко, председатель комисиии.

Справка SQ. Административная комиссия рассматривает исключительно административные споры об административных правонарушениях законодательства об охране исторического наследия, а именно дела об административных правонарушениях, предусмотренных ст. 92 Кодекса Украины об административных правонарушениях.