суд, амнистия, субсидия, мошенничество, подделкаНа Львівщині двоє осіб підробили декларації, щоб отримати субсидію. Одного з них суд амністував. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Під процесуальним керівництвом Золочівської місцевої прокуратури цьогоріч у січні до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох мешканців Золочівщини, які підозрювалися у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.1,4 ст.358 (підроблення документів використання завідомо підроблених документів), ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України.

Встановлено, що зловмисники умисно підробили свої декларації про доходи і витрати з метою відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. У подальшому фальшиві документи шахраї використали для оформлення субсидій. Такими діями один із правопорушників завдав державі шкоди на майже 14 тис. грн., а інший – на понад 16 тис. грн.

Відтак, за результатами розгляду одного із кримінальних проваджень, Золочівський районний суд 30-річного обвинуваченого визнав винним у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, проте звільнив від призначеного покарання на підставі пункту "в" ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році".

Стосовно 62-річного обвинуваченого кримінальне провадження ще перебуває на розгляді у суді.


На Львовщине два человека подделали декларации, чтобы получить субсидию. Одного из них суд амнистировал. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством Золочевской местной прокуратуры в этом году в январе в суд направлены обвинительные акты в отношении двух жителей Золочевщины, подозреваемых в совершении преступлений, предусмотренных ч.ч.1,4 ст.358 (подделка документов использование заведомо поддельных документов), ч.1 ст. 190 (мошенничество) УК Украины.

Установлено, что злоумышленники умышленно подделали свои декларации о доходах и расходах с целью возмещения расходов на оплату жилищно-коммунальных услуг. В дальнейшем фальшивые документы мошенники использовали для оформления субсидий. Такими действиями один из правонарушителей нанес государству ущерб почти 14 тыс. грн.,аА другой - на более 16 тыс. грн.

По результатам рассмотрения одного из уголовных производств, Золочевский районный суд 30-летнего обвиняемого признал виновным в совершении инкриминируемых преступлений и назначил наказание в виде штрафа в размере ста необлагаемых минимумов доходов граждан, однако освободил от наказания на основании пункта "в" ст. 1 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году".

В отношении 62-летнего обвиняемого уголовное производство еще находится на рассмотрении в суде.