собака, убийство, судНа Львівщині суд виніс рішення щодо чоловіка, який вбив сусідського собаку, що надокучав йому гавканням. Чоловіка засуджено до обмеження волі на два роки та звільнено від відбування покарання на рік. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Це сталося 6 грудня 2018 року близько 09:10 у с. Опорець Сколівського району. Перебуваючи неподалік житлового будинку, розташованого по вул. Т. Шевченка, 292 чоловік взяв сокиру, вивів собаку із подвір'я, прив'язав до яблуні та зарубав сокирою.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав. Свій умисел пояснив тим, що собака був сусідським та постійно йому надокучав, робив шкоду, так як між їх господарствами немає огорожі. Він неодноразово звертав увагу сусідові на ці обставини, однак той не реагував. Тому, при черговому надокучанні у виді голосного гавкоту та рознесення сміття по подвір'ї, йому урвався терпець, і він вирішив вбити собаці. При цьому, очевидців події не було, у чому він заздалегідь переконався. На даний час він зрозумів значення своїх дій, розкаявся у скоєному, а при обранні йому міри покарання покладається на розсуд суду.

21 січня 2019 року Сколівський районний суд Львівської області виніс рішення щодо мешканця Сколівського району, який сокирою вбив сусідського собаку. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України, і призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на два роки. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.


На Львовщине суд вынес решение в отношении мужчины, который убил соседскую собаку за то, что докучала ему лаем. Мужчина осужден к ограничению свободы на два года и освобожден от отбывания наказания на год. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/79319131

Это произошло 6 декабря 2018 года около 9:10 в с. Опорец Сколевского района. Находясь неподалеку жилого дома, расположенного по ул. Т. Шевченко, 292 человек взял топор, вывел собаку со двора, привязал к яблоне и зарубил топором.

В судебном заседании обвиняемый вину признал. Свой умысел объяснил тем, что собака была соседской и постоянно ему надоедала, делала вред, так как между их хозяйствами нет ограждения. Он неоднократно обращал внимание соседу на эти обстоятельства, однако тот не реагировал. Поэтому, при очередном надоедании в виде громкого лая и разнесения мусора по двору, у него лопнуло терпение, и он решил убить собаку. При этом, очевидцев происшествия не было, в чем он заранее убедился. В настоящее время он понял значение своих действий, раскаялся в содеянном, а при избрании ему меры наказания позлагается на усмотрение суда.

21 января 2019 года Сколевский районный суд Львовской области вынес решение в отношении  жителя Сколевского района, топором убил соседскую собаку. Суд признал мужчину виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 299 УК Украины, и назначил ему наказание в виде ограничения свободы сроком на два года. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием в год.

Приговор вступает в законную силу по истечении срока подачи апелляционной жалобы.