Роман Тымкив, бронетанковый завод, следствиеРомана Тимківа, якого сьогодні пікетували працівники ДП "Львівський бронетанковий завод", звільнили з посади директора. Наказ підписав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін сьогодні, 28 серпня, повідомляє ZAXID.NET

"Романом Тимківим під час керівництва підприємством були допущені неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. У зв'язку з цим, ДП "Львівський бронетанковий завод" рішенням суду зобов’язано сплатити на користь замовника штрафні санкції", ‒ зазначено в офіційному повідомленні відомства.

Як додали в "Укроборонпромі", за умовами контракту, який був укладений з Романом Тимківим, коли його приймали на роботу керівником підприємства, він повинен був відповідати за якісне виконання замовлень, а недотримання цього є підставою для дострокового розірвання трудових відносин. Відсторонення від виконання обов'язків за рішенням суду затягувало це кадрове рішення.

Нагадаємо, вранці 28 серпня працівники Львівського бронетанкового заводу заблокували вхід на підприємство і не впустили директора на роботу. Сьогодні якраз закінчився термін його відсторонення від посади за рішенням суду, тож працівники не хотіли, щоб Роман Тимків повертався до керівництва заводом.

Директора ЛБТЗ Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка затримали у липні 2017 року за підозрою у розтраті бюджетних коштів. Слідчі встановили, що ЛБТЗ, вигравши конкурсні торги на поставку ЦБТУ ЗСУ 40 нових двигунів В-46-6 до танків Т-72, придбав їх у ТОВ "Булет Лайн". Проте докази свідчать про те, що ці двигуни були не новими, а вже використовувались. Вони у 2008-09 роках вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Така схема, на думку прокуратури, завдала державі збитків на понад 14 млн грн.

Роман Тимків вийшов із СІЗО під заставу 2 млн грн та зібрав на заводі прес-конференцію, під час якої пояснював, що усі 40 двигунів вироблені до 1989 року, однак з того часу їх не використовували і 38 з них пройшли усі стендові випробування. Проблеми, виявлені ще у двох двигунах, як стверджував Роман Тимків, нібито усунули. Його відсторонили від виконання обов’язків директора влітку 2017 року на підставі ухвали слідчого судді.

Слідство провадить спеціалізована антикорупційна прокуратура.


Романа Тымкива, которого сегодня пикетировали работники ГП "Львовский бронетанковый завод", уволили с должности директора. Приказ подписал генеральный директор ГК "Укроборонпром" Павел Букин сегодня, 28 августа, сообщает ZAXID.NET

"Романом Тымкивом во время руководства предприятием были допущены неэффективные решения, которые привели к несвоевременному ремонту военной техники. В связи с этим, ГП "Львовский бронетанковый завод" решением суда обязано выплатить в пользу заказчика штрафные санкции", - говорится в официальном сообщении ведомства.

Как добавили в "Укроборонпроме", по условиям контракта, который был заключен с Романом Тымкивом, когда его принимали на работу руководителем предприятия, он должен был отвечать за качественное выполнение заказов, а несоблюдение этого является основанием для досрочного расторжения трудовых отношений. Отстранение от исполнения обязанностей по решению суда затягивало это кадровое решение.

Напомним, утром 28 августа работники Львовского бронетанкового завода заблокировали вход на предприятие и не пустили директора на работу. Сегодня как раз закончился срок его отстранения от должности по решению суда, поэтому работники не хотели, чтобы Роман Тымкив возвращался к руководству заводом.

Директора ЛБТЗ Романа Тымкива и его заместителя Олега Ткаченко задержали в июле 2017-го по подозрению в растрате бюджетных средств. Следователи установили, что ЛБТЗ, выиграв конкурсные торги на поставку ЦБТУ ВСУ 40 новых двигателей В-46-6 к танкам Т-72, ​​приобрел их в ООО "Булет Лайн". Однако доказательства свидетельствуют о том, что эти двигатели были не новы, а уже использовались. Они в 2008-09 годах уже были реализованы на внутреннем рынке как лишнее имущество Министерства обороны Украины. Такая схема, по мнению прокуратуры, нанесла государству ущерб более чем 14 млн грн.

Роман Тымкив вышел из СИЗО под залог 2 млн грн и собрал на заводе пресс-конференцию, во время которой объяснял, что все 40 двигателей произведены до 1989 года, однако с тех пор их не использовали и 38 из них прошли все стендовые испытания. Проблемы, выявленные еще в двух двигателях, как утверждал Роман Тымкив, якобы устранили. Его отстранили от исполнения обязанностей директора летом 2017 года на основании постановления следственного судьи.

Следствие проводит специализированная антикоррупционная прокуратура.