Сьогодні, 28 травня, на позачерговому засіданні сесії Львівської міської ради мають голосувати про чимало стратегічно важливих питань для міста, відтак міський голова Львова Андрій Садовий в ранковому ефірі на радіо «Люкс FM» закликав всіх депутатів прийти та проголосувати за них.

«Сьогодні відбудеться засідання сесії Львівської міської ради. Будемо голосувати про гострі і принципово важливі для міста питання. Ми хочемо купити 10 нових машин «швидких» для нашої лікарні швидкої медичної допомоги. Ті карети швидкої допомоги, які сьогодні є в місті, вони не є міські, а обласні, і вони не дуже доброї якості. Також хочемо купити томограф для нашої дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика. Ще одне важливе питання — Європейський банк дає серйозні кошти і техпідтримку для наших стратегічних підприємств, щоб ми гарантовано мали зарплату для працівників теплоенерго, водоканалу, громадського транспорту. Податки не поступають, від держави нічого сильно немає, тому Європейський банк, як наш партнер, нам допомагає. Сесія буде важлива для міста, тому прошу всіх депутатів прийти.

Минулого засідання депутати не проголосували за рішення про зменшення кількості працівників у мерії. Ми самостійно зараз робимо певну оптимізацію чисельності людей в міській раді. Всі ті рішення, які ми стратегічно приймаємо, ми все одно їх запускаємо, хочуть депутати цього чи ні. Думаю, що це питання рано чи пізно все одно проголосують, адже є здоровий глузд. Нам потрібно економити кошти, адже поступлення за квітень впали на 135 млн грн, за травень прогнозуєм мінус 170 млн грн. Це дуже великі недопоступлення, і нам їх треба чимось компенсовувати. Нам потрібні кошти на функціонування міста", — наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.