Тарас Позняков, суд, приговор, Дмитрий Голуб, Правый секторКиєво-Святошинський суд Київської області оголосив вирок Дмитру Голубу, якого підозрюють у викраденні львів’янина Тараса Познякова. Про це повідомляє “Крапка”.

Колегія суддів і суд присяжних визнали Дмитра Голуба винним за низкою важких кримінальних статей. Зокрема, у скоєнні умисного вбивства з метою наживи.

“Іменем України, Дмитро Голуб засуджений до довічного ув’язнення”, – зачитав рішення суддя.

Нагадаємо, за даними слідства, мешканець Львова Тарас Позняков зник під час поїздки зі Львова до Києва 4 квітня 2016 року. Він їхав на своєму автомобілі Audi A6 і за мобільним додатком BlaBlaCar взяв двох попутників: Дмитра Голуба та Луана Кінгісеппа. На під’їзді до Києва зв’язок із ним зник. За кілька днів автомобіль зі зміненими номерами знайшли в гаражному кооперативі селища Новосілки під Києвом. У салоні були сліди крові, водійське крісло в трьох місцях прострелене. Однак знайти тіло Тараса досі не вдалося.

Слідство з’ясувало, що до злочину причетні колишні бійці "Правого сектора" Дмитро Голуб (Тоф, уродженець РФ) і Луан Кінгісепп (Лука, громадянин РФ). Голуба затримали 4 серпня 2016 року в Старокостянтинові на квартирі його знайомого. Давати свідчення Голуб відмовився, скориставшись правом не свідчити проти себе. Однак у розмові з батьком зниклого хлопця він обіцяв розповісти, де закопав тіло Тараса, якщо йому дадуть 50 тис. дол. і знімуть усі обвинувачення.


Киево-Святошинский суд Киевской области вынес приговор Дмитрию Голубу, которого подозревают в похищении львовянина Тараса Позняков. Об этом сообщает "Точка". 

Коллегия судей и суд присяжных признали Дмитрия Голуба виновным по ряду тяжелых уголовных статей. В частности, в совершении умышленного убийства с целью наживы.

"Именем Украины, Дмитрий Голуб приговорен к пожизненному заключению", - зачитал решение судья.

Напомним, по данным следствия, житель Львова Тарас Позняков исчез во время поездки из Львова в Киев 4 апреля 2016 года. Он ехал на своем автомобиле Audi A6 и по мобильному приложению BlaBlaCar взял двух попутчиков: Дмитрия Голуба и Луана Кингисеппе. На подъезде к Киеву связь с ним пропала. Через несколько дней автомобиль с измененными номерами нашли в гаражном кооперативе поселка Новоселки под Киевом. В салоне были следы крови, водительское кресло в трех местах простреленное. Однако найти тело Тараса пока не удалось.

Следствие выяснило, что к преступлению причастны бывшие бойцы "Правого сектора" Дмитрий Голуб (Тоф, уроженец РФ) и Луан Кингисепп (Лука, гражданин РФ). Голуба задержали 4 августа 2016 в Староконстантинове на квартире его знакомого. Давать показания Голуб отказался, воспользовавшись правом не свидетельствовать против себя. Однако в разговоре с отцом пропавшего парня он обещал рассказать, где закопал тело Тараса, если ему дадут 50 тыс. долл. и снимут все обвинения.