мэр, отставкаУхвала про відставку мера, яку підготували депутати, базується на рішенні суду ще 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Юридичний департамент Львівської міської ради прокоментував проект ухвали про відставку, яку готують депутати Львівської міської ради від БПП та "Свободи".

Як повідомила керівниця департаменту Гелена Пайонкевич, депутати при підготовці проекту ухвали опираються на рішення суду 2017 року.

"Касаційна інстанція з цього приводу рішення ще не прийняла. Крім того визнано незаконною бездіяльність не тільки міського голови, а й міської ради та виконавчого комітету щодо Грибовицького сміттєзвалища. Якщо проаналізувати суть цього рішення суду, то мова йде про те, що не у належний спосіб звертались відповідні органи щодо виділення земельної ділянки. Насправді звертались ЛКП "Збиранка“ та департамент житлового господарства, в суду була своя позиція, ми з нею не погоджуємось, чекаємо на рішення суду касаційної інстанції", — прокоментувала директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Як передбачає депутат Львівської міської ради Олена Пасевич, пропонована ухвала не зможе набрати в раді дві третини голосів, адже найбільша у раді фракція "Самопомочі" не буде підтримувати таку ухвалу.


Постановление об отставке мэра, которую подготовили депутаты, базируется на решении суда еще 2017 года. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Юридический департамент Львовского городского совета прокомментировал проект постановления об отставке, которое готовят депутаты Львовского городского совета от БПП и "Свободы".

Как сообщила руководитель департамента Елена Пайонкевич, депутаты при подготовке проекта постановления опираются на решение суда 2017 года.

"Кассационная инстанция по этому поводу решение еще не приняла. Кроме того признано незаконным бездействие не только городского головы, но и городского совета и исполнительного комитета по Грибовичской свалке. Если проанализировать суть этого решения суда, то речь идет о том, не надлежащим образом обращались соответствующие органы о выделении земельного участка. На самом деле обращались ЛКП "Збиранка" и департамент жилищного хозяйства, у суда была своя позиция, мы с ней не согласны, ждем решения суда кассационной инстанции", - прокомментировала директор юридического департамента Львовского городского совета Гелена Пайонкевич.

Как предполагает депутат Львовского городского совета Елена Пасевич, предлагаемая решение не сможет набрать в совете две трети голосов, ведь крупнейшая в совете фракция "Самопомощи" не будет поддерживать такое решение.