оплата, троллейбус, трамвай, электротранспорт, билет, блютуфУ львівському електротранспорті тестують Bluetooth-систему оплати проїзду замість купівлі паперових квитків. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

ЛКП "Львівелектротранс" тестує в тролейбусах № 2 Bluetooth-систему оплати проїзду замість купівлі паперових квитків оплати: компанія JetBeep у співпраці з компанією EasyPay, презентують інноваційний спосіб купівлі квитків у електротранспорті Львова за допомогою додатку EasyWalletUa.

"Сьогодні важливий день, бо Львів зробив вагомий крок до зміни оплати проїзду в тролейбусах. Наші колеги розробили нову, найпершу в Україні систему оплати проїзду, яка не потребує використання валідатора чи QR-коду. Варто лише завантажити додаток EasyWalletUa на смартфон, і оплатити в транспорті. Датчики тролейбуса зчитають інформацію і з легкістю здійснять оплату. Я сьогодні вперше скористався цією програмою, скажу, що це дуже зручно і не потрібно докладати додаткових зусиль. Тому заходьте, завантажуйте і оплачуйте, все дуже просто", — розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Нова форма оплати зараз тестується в тролейбусах № 2. За словами директора ЛКП "Львівелектротранс" Вячеслава Кокошка, систему будуть встановлювати на інших тролейбусних маршрутах, а також у трамваях. Планується впродовж цього кварталу охопити весь електротранспорт Bluetooth-системою оплати.

EasyWalletUa використовує Bluetooth-технологію, що дозволяє провести автоматичну купівлю квитка. Поки на пристрої (телефоні, планшеті) ввімкнено Bluetooth, пасажир не потребує паперового квитка чи зчитування qr-коду. Телефон запропонує оплатити безконтактно тільки завдяки Bluetooth, адже технологія розпізнає пасажира в транспорті та за допомогою push-повідомлення просить підтвердити оплату.

Як працює система?

  • Завантажуєте додаток EasyWallet UA з Play Market (для Android) або з Appstore (для IOS);
  • Створюєте на цій платформі свій обліковий запис;
  • Прив’язуєте до нього потрібну картку (або картки);
  • В електротранспорті вмикаєте Bluetooth і мобільні дані (3G /4G). Програма одразу "викине" запит про підтвердження платежу;
  • Підтверджуєте і на екрані у Вас з’являються дані про оплату та шрих-код, який може відсканувати контролер при перевірці.

Також, крім презентованої сьогодні оплати через Bluetooth-систему, з 5 березня стартує смс-оплата.

JetBeep — це український стартап, заснований у першій половині 2017-го року. Компанія надає рішення по ідентифікації користувачів смартфонів у "офлайн" середовищі за допомогою технології Bluetooth. Для цього команда стартапу розробила програмно апаратну платформу. Рішення компанії JetBeep використовують клієнти у ритейлі, транспорті, розважальній індустрії, IoT пристроях, тощо.


Во львовском электротранспорте тестируют Bluetooth-систему оплаты проезда вместо покупки бумажных билетов. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

ЛКП "Львовэлектротранс" тестирует в троллейбусах № 2 Bluetooth-систему оплаты проезда вместо покупки бумажных билетов оплаты: компания JetBeep в сотрудничестве с компанией EasyPay, представляют инновационный способ покупки билетов в электротранспорте Львова с помощью приложения EasyWalletUa.

"Сегодня важный день, потому что Львов сделал весомый шаг к изменению оплаты проезда в троллейбусах. Наши коллеги разработали новую, самую первую в Украине систему оплаты проезда, которая не требует использования валидатора или QR-кода. Стоит только загрузить приложение EasyWalletUa на смартфон, и оплатить в транспорте. Датчики троллейбуса считают информацию и с легкостью осуществят оплату. Я сегодня впервые воспользовался этой программой, скажу, что это очень удобно и не нужно прилагать дополнительных усилий. Поэтому заходите, загружайте и оплачивайте, все очень просто", - рассказал Андрей Москаленко, заместитель городского головы Львова по вопросам развития.

Новая форма оплаты сейчас тестируется в троллейбусах № 2. По словам директора ЛКП "Львовэлектротранс" Вячеслава Кокошко, систему будут устанавливать на других троллейбусных маршрутах, а также в трамваях. Планируется в течение этого квартала охватить весь электротранспорт Bluetooth-системой оплаты.

EasyWalletUa использует Bluetooth-технологию, позволяющую провести автоматическую покупку билета. Пока на устройстве (телефоне, планшете) включен Bluetooth, пассажир не требует бумажного билета или считывания qr-кода. Телефон предложит оплатить бесконтактно только благодаря Bluetooth, ведь технология распознает пассажира в транспорте и с помощью push-сообщение просит подтвердить оплату.

Как работает система?

  • Загружаете приложение EasyWallet UA с Play Market (для Android) или Appstore (для IOS)
  • Создаете на этой платформе аккаунт;
  • Привязываете к нему нужную карточку (или карты);
  • В электротранспорте включаете Bluetooth и мобильные данные (3G / 4G). Программа сразу "выбросит" запрос о подтверждении платежа;
  • Подтверждаете и на экране у Вас появляются данные об оплате и шрих-код, который может сканировать контроллер при проверке.

Также, кроме представленной сегодня оплаты через Bluetooth-систему, с 5 марта стартует смс-оплата.

JetBeep - это украинский стартап, основанный в первой половине 2017 года. Компания предоставляет решения по идентификации пользователей смартфонов в "оффлайн" среде с помощью технологии Bluetooth. Для этого команда стартапа разработала программно аппаратную платформу. Решение компании JetBeep используют клиенты в ритейле, транспорте, развлекательной индустрии, IoT устройствах и тому подобное.