грипп, смертьНа Львівщині від грипу помер 51-річний чоловік. Він став першою жертвою грипу в області цього епідсезону. Про це повідомляє ZAXID.NET

Минулого тижня у Мостиському районі Львівщини від пневмонії, спровокованої пандемічним грипом, помер 51-річний чоловік. Він захворів 15 січня, по допомогу до медиків звернувся 17 січня і того ж дня помер. Це перший на Львівщині цього епідсезону летальний випадок від грипу.

Як розповів ZAXID.NET заступник директора львівського обласного лабораторного центру Олег Когут, пневмонія розвинулася миттєво. У чоловіка, за словами Олега Когута, були й інші супутні захворювання. Лабораторні дослідження показали, що у хворого був вірус грипу типу А H1N1 (пандемічний), який доволі часто дає блискавичні форми пневмонії.

Загалом захворюваність на грип і ГРВІ на Львівщині стрімко зростає. Минулого тижня захворіло 13 182 мешканця області (позаминулого - 11062 ). Зростання захворюваності у порівнянні з позаминулим тижнем становить понад 2100 випадків. Серед хворих понад 52% - діти різного віку.

"У Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Радехівському районах, у м. Трускавець і Стрий суттєво перевищено епідемічні пороги. Перевищено епідпоріг і у Дрогобицькому і Городоцькому районах, але дещо менше", - каже Олег Когут.

Зростає захворюваність і у Львові, хоч епідпоріг не перевищено. Минулого тижня захворвіло 3 728 львів’ян, що на 515 осіб більше, ніж попереднього тижня. Серед хворих 44,5% - діти.

Лікарі радять при перших симптомах захворювання на грип чи ГРВІ відразу звертатися по допомогу до сімейних лікарів, терапевтів чи педіатрів і не займатися самолікуванням. Віруси грипу, особливо віруси грипу типу А, цього епідсезону доволі агресивні, вони миттєво дають важкі ускладнення. І якщо вчасно не надати кваліфіковану допомогу, це може призвести до смертельних випадків. В Україні із початку епідемічного сезону, за даними МОЗ, зареєстровано вже 25 смертей від грипу, серед яких четверо дітей віком до 17 років.

В аптеках Львова та області є тести, які допоможуть встановити, людина захворіла на грип чи у неї просто застуда. Їхня вартість 25-260 грн.


На Львовщине от гриппа умер 51-летний мужчина. Он стал первой жертвой гриппа в области в этом эпидсезоне. Об этом сообщает ZAXID.NET

На прошлой неделе в Мостисском районе Львовщины от пневмонии, спровоцированной пандемическим гриппом, умер 51-летний мужчина. Он заболел 15 января, за помощью к медикам обратился 17 января и в тот же день скончался. Это первый на Львовщине этого эпидсезона летальный случай от гриппа.

Как рассказал ZAXID.NET заместитель директора Львовского областного лабораторного центра Олег Когут, пневмония развилась мгновенно. У мужчины, по словам Олега Когута, были и другие сопутствующие заболевания. Лабораторные исследования показали, что у больного был вирус гриппа типа А H1N1 (пандемический), который довольно часто дает молниеносные формы пневмонии.

В общем заболеваемость гриппом и ОРВИ на Львовщине стремительно растет. На прошлой неделе заболело 13182 жителя области (позапрошлого - 11062). Рост заболеваемости по сравнению с позапрошлой неделей составляет более 2100 случаев. Среди больных более 52% - дети разного возраста.

"В Каменка-Бугском, Мосстиском, Радеховском районах, в г. Трускавец и Стрый существенно превышен эпидемический порог. Превышен эпидпорог и в Дрогобычском и Городокском районах, но несколько меньше", - говорит Олег Когут.

Растет заболеваемость и во Львове, хоть эпидпорог не превышен. На прошлой неделе заболело 3728 львовян, что на 515 человек больше, чем на предыдущей неделе. Среди больных 44,5% - дети.

Врачи советуют при первых симптомах заболевания гриппом или ОРВИ сразу обращаться за помощью к семейным врачам, терапевтам или педиатрам и не заниматься самолечением. Вирусы гриппа, особенно вирусы гриппа типа А, в этом эпидсезоне довольно агрессивны, они мгновенно дают тяжелые осложнения. И если вовремя не оказать квалифицированную помощь, это может привести к смертельным случаям. В Украине с начала эпидемического сезона, по данным Минздрава, зарегистрировано уже 25 смертей от гриппа, среди которых четверо детей в возрасте до 17 лет.

В аптеках Львова и области есть тесты, которые помогут установить, человек заболел гриппом или у него просто простуда. Их стоимость 25-260 грн.