арена Львов, газон, тендерНа "Арені Львів" замінять природний газон штучним. Це дозволить проводити на стадіоні два матчі на тиждень. Про це повідомляє "Твоє місто"

Тендер на відповідні роботи оголосили 15 січня на сайті публічних закупівель Prozorro. Подати тендерну пропозицію можна до 30 січня цього року, а безпосередньо аукціон запланований на 31 січня. Початкова вартість робіт складає 7 мільйонів гривень. Втім, аукціон спрямований на пониження ціни.

"Кінцева ціна становить 7 мільйонів, а аукціон іде в сторону зниження. Тобто переможе той, хто запропонує найменшу ціну. Потім ми розглядаємо, чи відповідає пропозиція технічним характеристикам і, якщо відповідає, то ми підписуємо договір", – розповів в коментарі Tvoemisto.tv начальник сектору державних закупівель Орест Сліпецький.

Поле стадіону встановили ще до Євро-2012. За словами Ореста Сліпецького природня основа газону розрахована на 3-5 років експлуатації. Втім теперішній газон використовують вже восьмий рік. 

Подібний тендер оголошують вже втретє. Попередній був в травні минулого року. Тоді вартість робіт становила 2 мільйони гривень. Зараз на стадіоні планують замінити природній газон штучним, що потягне за собою більші витрати, проте також дозволить проводити більше матчів на стадіоні.

"У травні тендер не відбувся. Тоді був тільки один учасник, а потім в нас просто не було коштів. Якщо раніше поле було з натуральної трави, то зараз ми хочемо зробити штучну основу, на яку висіватимуть траву. Це дозволить нам проводити два матчі в тиждень, а сьогодні поле не витримує більше одного. До того ж, менше грошей потрібно буде на догляд за полем", – пояснює Орест Сліпецький.

Розмір поля стадіону складає 111 на 72 метри, загальна площа 7 992 м. кв. Нове покриття вирощуватиметься у синтетичному матеріалі, з висотою ворсу 55 мм. Для укладання гібридної трави поле засиплять сумішю піску і торфу, посіять газонні трави і внесуть добрива. Агрономи супроводжуватимуть весь процес протягом шести місяців після завершення робіт. Початок робіт запланований на перше березня цього року, а закінчити роботи підрядник має до дев’ятого вересня.


На "Арене Львов" заменят природный газон искусственным. Это позволит проводить на стадионе два матча в неделю. Об этом сообщает "Твой город". 

Тендер на соответствующие работы объявили 15 января на сайте публичных закупок Prozorro. Подать тендерное предложение можно до 30 января этого года, а непосредственно аукцион запланирован на 31 января. Начальная стоимость работ составляет 7 млн гривен. Впрочем, аукцион направлен на понижение цены.

"Конечная цена составляет 7 млн, а аукцион идет в сторону снижения. То есть победит тот, кто предложит наименьшую цену. Затем мы рассматриваем соответствует ли предложение техническим характеристикам и, если соответствует, то мы подписываем договор", - рассказал в комментарии Tvoemisto.tv начальник сектора государственных закупок Орест Слипецкий.

Поле стадиона установили еще к Евро-2012. По словам Ореста Слипецкого естественная основа газона рассчитана на 3-5 лет эксплуатации. Однако газон используют уже восьмой год.

Подобный тендер объявляют уже в третий раз. Предыдущий был в мае прошлого года. Тогда стоимость работ составила 2 миллиона гривен. Сейчас на стадионе планируют заменить природный газон искусственным, что повлечет за собой большие расходы, но также позволит проводить больше матчей на стадионе.

"В мае тендер не состоялся. Тогда был только один участник, а потом у нас просто не было средств. Если раньше поле было из натуральной травы, то сейчас мы хотим сделать искусственную основу, на которую будет высевать траву. Это позволит нам проводить два матча в неделю, а сегодня поле не выдерживает больше одного. К тому же, меньше денег нужно будет на уход за полем", - объясняет Орест Слипецкий.

Размер поля стадиона составляет 111 на 72 метра, общая площадь 7992 м. Кв. Новое покрытие будет выращиваться в синтетическом материале, с высотой ворса 55 мм. Для заключения гибридной травы поле засыплют смесью песка и торфа, посеют газонные травы и внесут удобрения. Агрономы будут сопровождать весь процесс в течение шести месяцев после завершения работ. Начало работ запланировано на первое марта этого года, а закончить работы подрядчик должен до девятого сентября.