бешенство, женщинаНа Львівщині 68-річна жінка потрапила до лікарні з попереднім діагнозом "сказ". Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

26 жовтня о 18:08 надійшло повідомлення від Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф про госпіталізацію до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні мешканки с. Милятин Городоцького району 1950 року народження з попереднім діагнозом “сказ”.

З епіданамнезу відомо, що жінка вважає себе хворою з 20 жовтня, біль голови та слабість, гідрофобія, акрофобія, судоми, збудженість, відмова від вживання води, порушення сну. Відмічає контакт з собакою три місяці тому (на пальці правої руки рубець від ймовірного покусу). Собака померла з невідомих причин 2 тижні після того, як стався покус.

Станом на 17:00 26 жовтня стан середньої важкості з негативною динамікою.

Хвора знаходиться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. Здійснюються заходи відповідно до наказу МОЗ України №205. Ситуація перебуває на контролі адміністрації закладу.


На Львовщине 68-летняя женщина попала в больницу с предварительным диагнозом "бешенство". Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской ОГА.

26 октября в 18:08 поступило сообщение от Центра экстренной медицинской помощи и медицины катастроф о госпитализации во Львовскую областную инфекционную клиническую больницу жительницы с. Милятин Городокского района 1950 года рождения с предварительным диагнозом "бешенство".

Из эпиданамнеза известно, что женщина считает себя больной с 20 октября, головная боль и слабость, гидрофобия, акрофобия, судороги, возбуждение, отказ от употребления воды, нарушение сна. Отмечает контакт с собакой три месяца назад (на пальце правой руки рубец от возможного покуса). Собака умерла по неизвестным причинам 2 недели спустя, как произошел покус.

По состоянию на 17:00 26 октября состояние средней тяжести с отрицательной динамикой.

Больная находится на лечении в отделении интенсивной терапии. Осуществляются меры в соответствии с приказом МЗ Украины №205. Ситуация находится на контроле администрации заведения.