Гоструда, зарплата, фермерЗа результатами інформаційного відвідування у фермерському господарстві на Львівщині працівникам підвищили заробітну плату на 15 %. Про це повідомляє ГУ Держпраці у Львівській області.

Днями фахівець  Головного управління Держпраці у Львівській області провів профілактичне відвідування у фермерському господарстві Івана Кільгана у селі Велика Білина, що на Самбірщині.  Господарство налічує 12 працівників, однак заробітна  плата їм проводиться на низькому рівні. 

Під час відвідування інспектор праці розповів про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю. Зокрема, йшлося про особливості нарахування заробітної плати, про необхідність дотримання строків її виплати та компенсації, які слід виплачувати працівникам у випадку порушення цих термінів.

Окрім цього голову господарства попереджено про відповідальність за порушення законодавства про працю: "За порушення законодавства у сфері оплати праці та оформлення трудових відносин передбачена не лише адміністративна, а й фінансова та кримінальна відповідальність", – наголосив державний інспектор Мирон Лизан.

За результатами проведених консультацій голова фермерського господарства запевнив, що з липня підвищив заробітну плату працівникам на 15%.


По результатам информационного посещения в фермерском хозяйстве на Львовщине работникам повысили заработную плату на 15%. Об этом сообщает ГУ Гоструда во Львовской области. 

На днях специалист Главного управления Гоструда во Львовской области провел профилактическое посещение в фермерском хозяйстве Ивана Кильган в селе Великая Белина, что на Самбирщини. Хозяйство насчитывает 12 работников, однако заработная плата им выплачивается на низком уровне.

Во время посещения инспектор труда рассказал о наиболее эффективных способах соблюдения законодательства о труде. В частности, речь шла об особенностях начисления заработной платы, о необходимости соблюдения сроков ее выплаты и компенсации, которые следует выплачивать работникам в случае нарушения этих сроков.

Кроме этого председателя хозяйства предупредили об ответственности за нарушение законодательства о труде: "За нарушение законодательства в сфере оплаты труда и оформления трудовых отношений предусмотрена не только административная, но и финансовая и уголовная ответственность", - подчеркнул государственный инспектор Мирон Лизан.

По результатам проведенных консультаций председатель фермерского хозяйства заверил, что с июля повысил заработную плату работникам на 15%.