маршрутка, суд, водитель, автобус, ДТПВодій маршрутки, який восени на перехресті на смерть збив жінку, отримав п'ять років позбавлення волі, проте звільнений від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Нагадаємо, ДТП сталася 17 вересня 2018 року приблизно на вулиці Городоцькій у Львові. Водій маршрутного автобуса №44 (ПАТ "Львівське АТП-14630") на регульованому перехресті із вулицею Хотинською здійснив наїзд на жінку-пішохода на правій смузі вулиці Городоцької.  Від отриманих травм потерпіла померла.

Обвинувачений свою вину у інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав. Пояснив, що не встиг відреагувати на появу пішохода. Гальмував. Швидкість руху автобуса була близько 30 км/год. Автобус був справний. Розкаявся та шкодував про те, що сталося.

Галицький районний суд міста Львова визнав водія винним у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив покарання за ч. 2 ст. 286 КК України у виді п'яти років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Проте звільнив від покарання, якщо він протягом трирічного іспитового строку  не вчинить нового злочину. Також водій має сплатити на користь держави витрати на залучення експертів 2860 грн.


Водитель маршрутки, который осенью на перекрестке насмерть сбил женщину, получил пять лет лишения свободы, однако освобожден от отбывания наказания. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Напомним, ДТП произошло 17 сентября 2018 примерно на улице Городоцкой во Львове. Водитель маршрутного автобуса №44 (ОАО "Львовское АТП-14630") на регулируемом перекрестке с улицей Хотинской совершил наезд на женщину-пешехода на правой полосе улицы Городоцкой. От полученных травм пострадавшая скончалась.

Обвиняемый свою вину в инкриминируемом уголовном правонарушении признал. Объяснил, что не успел отреагировать на появление пешехода. Тормозил. Скорость движения автобуса была около 30 км/ч. Автобус был исправен. Раскаялся и жалел о том, что случилось.

Галицкий районный суд Львова признал водителя виновным в предъявленном обвинении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 286 УК Украины, и назначил наказание по ч. 2 ст. 286 УК Украины в виде пяти лет лишения свободы с лишением права управлять транспортными средствами сроком на три года. Однако освободил от наказания, если он в течение трехлетнего испытательного срока не совершит нового преступления. Также водитель должен уплатить в пользу государства затраты на привлечение экспертов 2860 грн.