дезертир, суд, мобилизованный, ЯворовНа Львівщині засудили мобілізованого, який дезертирував після 8 місяців служби. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Чоловік був мобілізований Староконстянтинівсько-Красилівським ОРВК Хмельницької області у березні 2014 року та спочатку служив у військовій частині польова пошта В2806 (колишня військова частина А2502), що знаходиться за адресою, м. Староконстянтинів. 17 листопада 2014 року він прибув з військової частини польова пошта В2806 у військову частину польова пошта В4264 у с. Старичі Яворівського району для подальшого проходження військової служби. Проте через кілька днів самовільно залишив розташування військової частини В4264 та для подальшого проходження військової служби не повернувся.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, та пояснив, що у нього померла бабуся, а в подальшому захворів дідусь, якому потрібна була допомога по господарству. Просив суворо не карати.

Яворівський районний суд Львівської області визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 2 роки. Проте звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.


На Львовщине осудили мобилизованного, который дезертировал после 8 месяцев службы. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Мужчина был мобилизован Староконстантиновско-Красиловским ОРВК Хмельницкой области в марте 2014 года и сначала служил в воинской части полевая почта В2806 (бывшая военная часть А2502), находящегося по адресу, г. Староконстантинов. 17 ноября 2014 года он прибыл из воинской части полевая почта В2806 в военную часть полевая почта В4264 в с. Старычи Яворовского района для дальнейшего прохождения военной службы. Однако через несколько дней самовольно покинул расположение воинской части В4264 и для дальнейшего прохождения военной службы не вернулся.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении уголовного преступления признал полностью, искренне раскаялся, и пояснил, что у него умерла бабушка, а в дальнейшем заболел дедушка, которому нужна была помощь по хозяйству. Просил строго не наказывать.

Яворовский районный суд Львовской области признал мужчину виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины, и назначил наказание в виде лишения свободы сроком 2 года. Однако освободил от отбывания наказания с испытательным сроком в один год.