председатель, сельсовет, земля, судНа Львівщині за незаконне відчуження у приватну власність земельних ділянок судитимуть колишнього голову сільради. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно з слідчими поліції Львівщини та за процесуальним керівництвом прокуратури області, внаслідок незаконних дій посадовця три гектари державних земель опинились "в руках" приватних осіб. Державі завдано збитків на майже три мільйони гривень.

Правоохоронці встановили, що впродовж 2006 року голова однієї з сільрад Львівщини затвердив документацію із землеустрою щодо передачі у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків двадцяти земельних ділянок площею три гектари на прилеглій до міжнародної траси території. Відповідно з підготовленими документами, дані земельні ділянки розташовані в межах населеного пункту, проте фактично усі ділянки знаходились за його межами.

Згідно із вимогами земельного законодавства виділена земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. Таким чином, на підставі фіктивних документів землі держави опинились "в руках" приватних власників, а державі завдано збитків на 2,67 мільйона гривень.

Колишньому голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України та обвинувальний акт скеровано до суду. Санкцією статті передбачено покарання -  позбавлення волі на строк від двох до п'яти  років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до трьох  років  та  зі  штрафом  від  двохсот  п'ятдесяти   до  семисот  п'ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян.

На незаконно надані земельні ділянки накладено арешт.


На Львовщине за незаконное отчуждение в частную собственность земельных участков будут судить бывшего главу сельсовета. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Как установили сотрудники Управления защиты экономики Львовщины совместно с следователями полиции Львовщины и под процессуальным руководством прокуратуры области, в результате незаконных действий должностного лица три гектара государственных земель оказались "в руках" частных лиц. Государству нанесен ущерб на почти три миллиона гривен.

Правоохранители установили, что в течение 2006 года глава одного из сельсоветов Львовской утвердил документацию по землеустройству о передаче в собственность для строительства и обслуживания жилых домов двадцати земельных участков площадью три гектара на прилегающей к международной трассе территории. Согласно подготовленным документам, данные земельные участки расположены в пределах населенного пункта, однако фактически все участки находились за его пределами.

Согласно требованиям земельного законодательства выделенная земля могла предоставляться в собственность только соответствующим органом исполнительной власти, а не органом местного самоуправления. Таким образом, на основании фиктивных документов земли государства оказались "в руках" частных собственников, а государству нанесен ущерб на 2,67 миллиона гривен.

Бывшему председателю сельсовета сообщено о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.367 (служебная халатность) Уголовного кодекса Украины и обвинительный акт направлен в суд. Санкцией статьи предусмотрено наказание - лишение свободы на срок от двух до пяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и со штрафом от двухсот пятидесяти до семисот пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан.

На незаконно предоставленные земельные участки наложен арест.