грипп, смерть, мужчинаВід наслідків грипу помер 46-річний мешканець Львівщини Ігор Бочковський. У нього залишились дружина Наталія та троє дітей. У смерті свого чоловіка жінка звинувачує байдужих медиків. За цим фактом буде розпочато службову перевірку з розглядом на обласній клініко-експертній комісії, повідомила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак, інформує "Форпост"

Дружина Наталія розповіла, що чоловікові стало погано вдома у понеділок, 11 лютого, він знепритомнів. Відразу повезли його до лікарні.

"Так як чоловік знепритомнів, мали б викликати реаніматолога, але нікого з реанімації так і не покликали. Викликали хірурга, так як чоловік скаржився на біль в животі. Той оглянув і виключив хірургічну причину. Після того, як було зроблено рентген, чоловіка скерували в терапію. Від того, як поводила себе лікар у терапевтичному відділенні, Марія Іванівна, я була в шоці. Слухала серце, міряла тиск і намагалася консультуватися з черговою медсестрою про те, є чи нема запалення у хворого і чи видно це на флюорографічному знімку і питала мене, чи потрібно дати антибіотик чи ні. Постійно лікар ховалася десь від нас, а, прийшовши, шукала в інтернеті невідомо що. Ігореві вкололи дексалгін і ношпу. І все", - каже жінка.

За її словами, у вівторок, 12 лютого, стан хворого погіршився.

"Коли стан чоловіка дуже погіршився і температура вже впала до 35,5 градусів, до хворого прийшла заввідділом Г. Синишин. Послухала і призначила капальниці. Видно, вже зрозуміла, що стан критичний. З вівторка на середу - чоловікові не ставало легше – він розумів свій стан, скаржився, що йому зле, казав, що не доживе до ранку. В середу, 13 лютого, я прийняла рішення везти чоловіка до лікарні до Львова. Нам видали лише рентген і кардіограму, ніякої виписки – чим лікували людину. І відпустили важкохворого, з двостороннім запаленням легень, щоб самостійно їхати до Львова. Медики, навіть, не поцікавилися, як довезли. Коли приїхали у Львів, чоловіка одразу поклали у реанімацію. Чоловік ще був при пам’яті, казав, що медики не відходять від нього. Але лікарі не ставили втішних прогнозів. Втрачено було дорогоцінний час. Його перевели на штучну вентиляцію легень. Я тоді лише молилася і просила Господа не забирати дітям батька… Легені чоловіка так і не почали працювати", - написала Наталія.


От последствий гриппа умер 46-летний житель Львовщины Игорь Бочковский. У него остались жена Наталья и трое детей. В смерти своего мужа женщина обвиняет равнодушных медиков. По данному факту будет начата служебная проверка с рассмотрением на областной клинико-экспертной комиссии, сообщила директор департамента здравоохранения Львовской ОГА Ирина Микичак, передает "Форпост". 

Жена Наталья рассказала, что мужчине стало плохо дома в понедельник, 11 февраля, он потерял сознание. Сразу повезли его в больницу.

"Так как муж потерял сознание, должны были вызвать реаниматолога, но никого из реанимации так и не позвали. Вызвали хирурга, так как муж жаловался на боль в животе. Тот осмотрел и исключил хирургическую причину. После того, как был сделан рентген, мужа направили в терапию. От того, как вела себя врач в терапевтическом отделении, Мария Ивановна, я была в шоке. Слушала сердце, мерила давление и пыталась консультироваться с дежурной медсестрой о том, есть или нет воспаления у больного и видно ли это на флюорографичному снимке и спрашивала меня, нужно дать антибиотик или нет. Постоянно врач пряталась где-то от нас, а, придя, искала в интернете неизвестно что. Игорю укололи дексалгин и ношпу. И все", - говорит женщина.

По ее словам, во вторник, 12 февраля, состояние больного ухудшилось.

"Когда состояние мужа очень ухудшилось и температура уже упала до 35,5 градусов, к больному пришла завотделом Г. Синишин. Послушала и назначила капальници. Видно, уже поняла, что состояние критическое. Со вторника на среду - муже не становилось легче - он понимал свое состояние, жаловался, что ему плохо, говорил, что не доживет до утра. в среду, 13 февраля, я принял решение везти мужа в больницу во Львов. Нам выдали только рентген и кардиограмму, никакой выписки - чем лечили человека. и отпустили тяжелобольного с двусторонним воспалением легких, чтобы самостоятельно в ехать во Львов. Медики, даже, поинтересовались, как довезли. Когда приехали во Львов, мужа сразу положили в реанимацию. Муж еще был в сознании, говорил, что медики не отходят от него. Но врачи не ставили утешительных прогнозов. потеряно было драгоценное время. Его перевели на искусственную вентиляцию легких. Я тогда только молилась и просила Господа не забирать у детей отца... Легкие мужа так и не начали работать", - написала Наталья.