убийство, суд, инвалидДрогобицький міськрайонний суд Львівської області звільнив від відбування покарання чоловіка з інвалідністю, який вбив людину з необережності. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у судовому рішенні, чоловіки разом розпивали спиртні напої у будинку потерпілого у вересні 2018 року. Між ними розпочалася сварка, під час якої гість зі злості завдав удару скляною чаркою в голову потерпілого, від якого той втратив рівновагу та впав потилицею до підлоги, після чого наніс ще кілька ударів рукою потерпілому в голову та інших частинах тіла. Потерпілий отримав важку черпно-мозкову травму, яка ускладнилась набряком головного мозку та призвело до його смерті.

В судовому засіданні обвинувачений пояснив, що потерпілий хотів його зґвалтувати, тому він вдарив його стаканом по голові. Після цього іще чотири чи п'ять разів вдарив його кулаками по голові і пішов геть. У вчиненому злочині щиро розкаявся, вину визнав та просив суд суворо його не карати.

Представник померлого в судовому засіданні суду повідомив, що претензій до обвинуваченого не має.

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області врахував це, а також, що обвинувачений є інвалідом 2 групи з дитинства та має на утриманні двох дітей. Тому визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 119 КК України, та обрав йому покарання у виді 3 роки позбавлення волі. Проте звільнив від покарання, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.


Дрогобычский горрайонный суд Львовской области освободил от отбывания наказания человека с инвалидностью, который убил человека по неосторожности. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в решении, мужчины вместе распивали спиртные напитки в доме потерпевшего в сентябре 2018 года. Между ними началась ссора, во время которой гость со злости нанес удар стеклянной рюмкой в ​​голову потерпевшего, от которого тот потерял равновесие и упал затылком к полу, после чего нанес еще несколько ударов рукой пострадавшему в голову и других частях тела. Пострадавший получил тяжелую черепно-мозговую травму, усложнилась отеком головного мозга и привело к его смерти.

В судебном заседании обвиняемый пояснил, что потерпевший хотел изнасиловать, поэтому он ударил его стаканом по голове. После этого еще четыре или пять раз ударил его кулаками по голове и ушел. В содеянном преступлении искренне раскаялся, вину признал и просил суд строго его не наказывать.

Представитель умершего в судебном заседании суда сообщил, что претензий к обвиняемому не имеет.

Дрогобычский горрайонный суд Львовской области учел это, а также, что обвиняемый является инвалидом 2 группы с детства и имеет на иждивении двух детей. Поэтому признал виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст. 119 УК Украины, и избрал ему наказание в виде 3 лет лишения свободы. Однако освободил от наказания, если он в течение двух лет не совершит нового преступления и выполнит возложенные на него обязанности.