каменница, продажаПам’ятку архітектури та містобудування національного значення у центрі Львові продають. Про це повідомляє "Твоє місто". 

Приміщення кам’яниці на вулиці Шевській, 10 продають за 27 млн гривень. Відповідний намір укласти договір із переможцем торгів оприлюднили на сайті публічних продажів Prozorro Sale.

До продажу запропонували нежитлові приміщення другого, третього, четвертого поверхів та мансарди загальною площею 449,7 кв. м. Початкова вартість приміщень становила 16,4 млн гривень. попередньо приватизацію погодили у Мінкульті.

Найвищу ціну з різницею в 1 грн за кам’яницю запропонувало ТОВ "ІнвестБудЛьвів". Його зареєстрували 10 січня 2019 року. власником є Олександр Дяченко. Підприємство зареєстроване у Львові. Водночас, за даними Youcontrol, Олександр Дяченко є власником ТОВ "ІнвестБудКиїв", що займається будівництвом.

До грудня 2018 року Олександр Дяченко був воротарем винниківського футбольного клубу "Рух", власником якого є львівський бізнесмен Григорій Козловський. За останній рік він придбав будинок на вулиці Дорошенка та підвали і приміщення першого поверху у кам’яницях №12 і №13 на площі Ринок.

Нині на першому поверсі будинку, що розташований поруч із Ресторацією Бачевських, працює кафе та магазин техніки.

Довідка. Кам’яницю на Шевській, 10 у Львові збудував у 1787 році архітектор Яків Петровський. У другій половині ХІХ століття її перебудували під житловий будинок. На ХХ століття у будинку був  готель "Під трьома коронами" і ресторан Анни Колонської, а також магазин взуття Штарка. За радянських часів тут розташували тир, а нині — магазин італійського одягу та взуття. Будинок є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення.


Памятник архитектуры и градостроительства национального значения в центре Львова продают. Об этом сообщает "Твой город". 

Помещение дома на улице Шевской, 10 продают за 27 млн ​​гривен. Соответствующее намерение заключить договор с победителем торгов обнародовали на сайте публичных продаж Prozorro Sale.

К продаже предложили нежилые помещения второго, третьего, четвертого этажей и мансарды общей площадью 449,7 кв. м. Начальная стоимость помещений составляла 16,4 млн гривен. предварительно приватизацию согласовали в Минкульте.

Самую высокую цену с разницей в 1 грн за каменницу предложило ООО "ИнвестБудЛьвив". Его зарегистрировали 10 января 2019 года. Владельцем является Александр Дьяченко. Предприятие зарегистрировано во Львове. В то же время, по данным Youcontrol, Александр Дьяченко является владельцем ООО "ИнвестБудКиив", занимающейся строительством.

До декабря 2018-го Александр Дяченко был вратарем Винникивского футбольного клуба "Рух", владельцем которого является львовский бизнесмен Григорий Козловский. За последний год он приобрел дом на улице Дорошенко и подвалы и помещения первого этажа в каменницах №12 и №13 на площади Рынок.

Сейчас на первом этаже дома, расположенного рядом с Рестораном Бачевских, работает кафе и магазин техники.

Справка. Дом на Шевской, 10 во Львове построил в 1787 году архитектор Яков Петровский. Во второй половине XIX века ее перестроили под жилой дом. На ХХ века в доме была гостиница "Под тремя коронами" и ресторан Анны Колонский, а также магазин обуви Штарка. В советское время здесь расположили тир, а ныне - магазин итальянской одежды и обуви. Дом является памятником архитектуры и градостроительства национального значения.