рецидивист, суд, убийствоУ Дрогобичі судили рецидивіста, який разом зі спільником заради 380 гривень вбив людину. Трагедія сталася ще у 2003 році, але суд лише зараз виніс заочне рішення. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Звільнений з місць позбавленя волі умовно-достроко, не відбувши ще рік покарання, чоловік знов пішов за злочин. За попередньою змовою з особою, матеріали відносно якої окремо розглядаються судом, в ніч з 08.11.2003 на 09.11.2003, знаючи, що приятель святкує весілля, проникли через вікно веранди у приміщення його будинку, вважаючи що всі жильці на весіллі. Проте вдома виявився дідусь женіха.

Побачивши його у будинку, розбійники кухонним ножем завдали йому численних ударів, через які він помер на місці події. Також вони зарізали собаку загиблого.

Після того вони вкрали з будинку: праску "Фірст" вартістю 60 грн., радіо-телефон вартістю 70 грн., блок живлення "Мікротел" вартістю 50 грн., фен "Інтернаціонал" вартістю 30 грн., СД-програвач "Супертех" вартістю 150 грн., пульт дистанційного керування від телевізора "Тошиба" ТС 9922 вартістю 20 грн., настільну скатертину вартістю 10 грн., шнур-перехідник вартістю 10 грн., шнур-продовжувач телефонний з перехідником від "Євро" та "Вітчизняного" з'єднання телефонної мережі вартістю 15 грн., телевізійну антену вартістю 15 грн., та з місця події втекли, завдавши потерпілому майнової шкоди на загальну суму 380 грн.

Обвинувачений, будучи обізнаним, що стосовно нього розпочато кримінальне провадження, винесено повідомлення про підозру та обвинувальний акт спрямовано до суду, у судові засідання не з'явився. За таких обставин, судом, у відповідності до вимог ст. 323 КПК України ухвалою від 26.09.2018 року задоволено клопотання прокурора про здійснення спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого.

17 жовтня 2018 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області  визнав підсудного винуватим у пред'явленому йому обвинуваченні за п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України та ч. 4 ст. 187 КК України і призначив покарання за сукупністю злочинів 12 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією в дохід держави всього майна, яке є його власністю. На підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднав невідбуте покарання за вироком Дрогобицького міського суду Львівської області від 28.12.2000 року і за сукупністю вироків визначив остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією в дохід держави всього майна, яке є його власністю.


В Дрогобыче судили рецидивиста, который вместе с сообщником ради 380 гривен убил человека. Трагедия произошла еще в 2003 году, но суд только сейчас вынес заочное решение. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Освобожденный из мест лишения свободы условно-досрочно и не отбывший еще год наказание, мужчина вновь пошел за преступление. По предварительному сговору с лицом, материалы в отношении которого отдельно рассматриваются судом, в ночь с 08.11.2003 на 09.11.2003, зная, что приятель празднует свадьбу, проникли через окно веранды в помещение его дома, считая, что все жильцы на свадьбе. Однако дома оказался дедушка жениха.

Увидев его в доме, разбойники кухонным ножом нанесли ему множественные удары, от которых он скончался на месте происшествия. Также они зарезали собаку погибшего.

После этого они украли из дома: утюг "Фирст" стоимостью 60 грн., радио-телефон стоимостью 70 грн., блок питания "Микротел" стоимостью 50 грн., фен "Интернационал" стоимостью 30 грн., СД-проигрыватель "Супертех" стоимостью 150 грн., пульт дистанционного управления от телевизора "Тошиба" ТС 9922 стоимостью 20 грн., настольную скатерть стоимостью 10 грн., шнур-переходник стоимостью 10 грн., шнур-удлинитель телефонный с переходником от "Евро" и "Отечественного" соединения телефонной сети стоимостью 15 грн., телевизионную антенну стоимостью 15 грн., и с места происшествия скрылись, нанеся имущественный ущерб на общую сумму 380 грн.

Обвиняемый, будучи осведомленным, что в отношении него начато уголовное производство, вынесено уведомление о подозрении и обвинительный акт направлен в суд, в судебные заседания не явился. При таких обстоятельствах, суд, в соответствии с требованиями ст. 323 УПК Украины постановлением от 26.09.2018 года удовлетворил ходатайство прокурора о проведении специального судебного производства в отсутствие обвиняемого.

17 октября 2018 Дрогобычский горрайонный суд Львовской области признал подсудимого виновным в предъявленном ему обвинении по п. П. 6, 12 ч. 2 ст. 115 УК Украины и ч. 4 ст. 187 УК Украины и назначил наказание по совокупности преступлений 12 лет 6 месяцев лишения свободы с конфискацией в доход государства всего имущества, являющегося его собственностью. На основании ст. 71 УК Украины к наказанию, назначенному по данному приговору, частично присоединил неотбытое наказание по приговору Дрогобычского городского суда Львовской области от 28.12.2000 года и по совокупности приговоров определил окончательное наказание в виде 13 лет лишения свободы с конфискацией в доход государства всего имущества, являющегося его собственностью.