дезертир, Яворовская частьНа Львівщині заради хворої доньки дезертирував військовослужбовець яворівської військової частини В0111. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.   

За даними справи, уродженець м. Жидачів, працюючий у ТзОВ "Інтер-Пак" розкатником, був призваний Жидачівсько-Миколаївським ОРВК Львівської області для проходження військової служби за мобілізацією у другу хвилю – 25 травня 2014 року. Але прослужив лише сім місяців та 8 січня 2015 року самовільно залишив розташування військової частини В0111 та для подальшого проходження військової служби не повернувся.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину  визнав повністю, щиро  розкаявся, пояснивши, що змушений був покинути військову частину, оскільки у нього тяжко хворіла донька, а дружині одній важко було здійснювати догляд за дитиною та по господарству. 

Яворівський районний суд Львівської області визнав сімейні обставини, щире каяття та визнання своєї вини, відсутність заподіяної шкоди, обставинами, що пом'якшують покарання. А також врахував, що обвинувачений брав участь в АТО. Тому, визнавши його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України та призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком два роки, звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий строк  один рік.


На Львовщине ради больной дочери дезертировал военнослужащий яворовской воинской части В0111. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Судя по материалам дела, уроженец г. Жидачев, работающий в ООО "Интер-Пак" раскатником, был призван Жидачевско-Николаевским ОРВК Львовской области для прохождения военной службы по мобилизации во вторую волну - 25 мая 2014 года. Но прослужил всего семь месяцев и 8 января 2015 года самовольно покинул расположение воинской части В0111 и для дальнейшего прохождения военной службы не вернулся.

В судебном заседании обвиняемый свою вину признал полностью, искренне раскаялся, пояснив, что вынужден был покинуть военную часть, так как у него тяжело болела дочь, а жене одной трудно было осуществлять уход за ребенком и по хозяйству.

Яворовский районный суд Львовской области признал семейные обстоятельства, чистосердечное раскаяние, признание вины и отсутствие причиненного ущерба, обстоятельствами, смягчающими наказание. А также учел, что обвиняемый участвовал в АТО. Поэтому, признав его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины, и назначив наказание в виде лишения свободы сроком два года, освободил от отбывания наказания, установив испытательный срок один год.