​Львів'яни взяли участь у пішій ході на честь загиблих воїнів УГА і УНР, яка відбулася вчора, 23 червня, у Перемишлі (Польща). За даними Львівської обладсіністрації, загалом у заходах взяли участь понад півтори тисячі учасників з Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини, а також українська громада в Польщі, які пройшли пішою ходою Перемишлем на військовий цвинтар у селі Пикуличі. Тут спочивають вояки Армії Української Народної Республіки та Української Галицької Армії.

“Ми пам’ятаємо про своїх Героїв, і це означає, що ми пам’ятаємо, що ми дійсно є українці з нації та країни, яка завжди йде вперед та забезпечує безпеку на європейському просторі. Сьогодні день важкий водночас, бо ми розуміємо, що наші хлопці також гинуть, однак ми все одно виборюємо свою країну. У цій боротьбі важливо пам’ятати про цих героїв. Дуже важливо бути присутніми на таких заходах і залучати своїх дітей, щоб передати їм цю історичну пам'ять, щоб вони будували молоду, сильну українську державу, і щоб ми розуміли: від кожного з нас залежить, в якій країні ми будемо жити і куди рухатимемось. Разом ми обов’язково здолаємо ворога і побудуємо сильну країну, яка поважає рівність, партнерство і демократичні цінності”, - зазначив т.в.о голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Присутні поклали квіти та вінки до центрального хреста і спільно виконали Державний Гімн України.

Нині в групових могилах поховано орієнтовно понад 2000 полонених та інтернованих вояків і старшин УГА, Армії УНР, в двох братніх могилах спочиває 47 українських патріотів, вояків і старшин УПА.


Львовяне приняли участие в шествии в честь погибших воинов УГА и УНР, которая состоялась вчера, 23 июня, в Перемышле (Польша). По данным Львовской обладминистрации, всего в мероприятиях приняли участие более полутора тысяч участников из Львовской, Ивано-Франковской и Тернопольской областей, а также украинская община в Польше, которые прошли пешим ходом Перемышлем на военное кладбище в селе Пикуличи. Здесь покоятся воины Армии Украинской Народной Республики и Украинской Галицкой Армии.

Собравшиеся возложили цветы и венки к центральному кресту и совместно исполнили Государственный Гимн Украины.

Сейчас в групповых могилах похоронено ориентировочно свыше 2000 пленных и интернированных воинов и старшин УГА, армии УНР, в двух братских могилах покоится 47 украинских патриотов, воинов и старшин УПА.