билборд, агитация, выборы, президентУ Львові поліцейські перевіряють повідомлення про порушення виборчого законодавства. Встановлено, що на білборді з політичною агітацією відсутні відомості, передбачені Законом. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

23 січня на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Угорській у Львові на білборді розміщено політичну агітацію із зображенням одного з кандидатів у Президенти України з порушенням виборчого законодавства.

На місці події поліцейські встановили, що в порушення вимог статті 212-13   КУпАП на білборді з передвиборчим агітаційним вмістом відсутні відомості про установу, що здійснила їх друк та тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за випуск продукції, та її замовника.

Правоохоронці встановлюють особу, відповідальну за розміщення політичної реклами, та власника білборду. Даний факт зареєстрований у Журналі єдиного обліку, проводиться перевірка.

Нагадаємо, що новини щодо перебігу виборчих перегонів, зокрема – реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут


Во Львове полицейские проверяют сообщения о нарушениях избирательного законодательства. Установлено, что на билборде с политической агитацией отсутствуют сведения, предусмотренные Законом. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

23 января на оперативную линию 102 поступило сообщение о том, что на улице Венгерской во Львове на билборде размещена политическая агитация с изображением одного из кандидатов в Президенты Украины с нарушением избирательного законодательства.

На месте происшествия полицейские установили, что в нарушение требований статьи 212-13 КУоАП на билборде с предвыборным агитационным содержанием отсутствуют сведения об учреждении, которое осуществило их печать и тираж, а также информация о лицах, ответственных за выпуск продукции, и ее заказчика.

Правоохранители устанавливают лицо, ответственное за размещение политической рекламы, и владельца билборда. Данный факт зарегистрирован в журнале единого учета, проводится проверка.

Напомним, что новости о ходе избирательной кампании, в частности - реагирование полиции на выявленные нарушения, доступны здесь