Александр Усик, бой, чемпионПісля перемоги над росіянином Муратом Гассієвим у Москві Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу. Status Quo нагадав, як боксер піднімався до професійної вершини.

Як зазначає zaxid.net, український боксер Олександр Усик переміг за очками росіянина Мурата Гассієва у першому в історії фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії, що відбувся 21 липня на арені СК "Олімпійський" у Москві. Олександр Усик отримав головний приз турніру – Кубок Мухаммеда Алі та чотири чемпіонські пояси за основними версіями і пояс журналу "Ринг". Окрім того, уперше в історії визначений абсолютний чемпіон світу в "крузервейті", володар титулів WBC, WBA, WBO і IBF. За підсумком 12 раундів усі троє суддів віддали перемогу Олександру Усику – 120-108, 119-109, 119-109.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і президент України Петро Порошенко вже привітали Усика з перемогою. Крім того, Гройсман повідомив, що запропонує Порошенкові присвоїти Усику звання "Герой України".

Олександру Усику 31 рік, він провів 15 поєдинків на професійному ринзі, не отримав жодної нічиї та поразки. Його супернику Мурату Гассієву 24 роки, він провів 27 боїв на професійному ринзі, поразка від Усика стала першою у його кар'єрі.

Ривок у рейтингу

Випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Олександр Усик після перемоги у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) зробив ривок у рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії, зазначають у Львівському державному університеті фізичної культури. 

Новоспечений чемпіон світу за всіма чотирма головними версіями (WBС, WBO, WBA, IBF) у першій важкій ваговій категорії Олександр Усик завдяки одноголосній перемозі по очкам над росіянином Муратом Гассієвим у Москві піднявся з десятого на сьоме місце в незалежному комп’ютерному рейтингу BoxRec. У 31-річного боксера в активі 692 очки. Одразу за українцем розмістився кривдник Володимира Кличко – британець Ентоні Джошуа.

Інший представник України Василь Ломаченко також в ТОП-10 – 808 пунктів і четвертий рядок. Зазначимо, що вище Ломаченка знаходиться тільки американець Теренс Кроуфорд (1089 очок), мексиканець Сауль Альварес (976) і казах Геннадій Головкін (848). П’ятірку кращих замикає вірмен Вангек (748). Що ж до останнього суперника Олександра Усика Мурата Гассієва, то тепер росіянин займає тільки 69-й рядок рейтингу.

Усвідомлення

До цього успіху Олександр Усик йшов майже 16 років. Боксер народився у головному місті Криму 17 января 1987 года. Батьки родом з півночі України: мати народилася в Чернігівській області (село Риботин Коропського району), а батько родом із Сумщини. З дитинства Олександр відвідував школу сімферопольського футбольного клубу "Таврія. Окрім того, займався боротьбою та танцями. Проте у 15 років усвідомив, що його доля – це бокс.

Як зазначає theperson, перший його тренер Сергій Лапін побачив в очах у хлопця величезне бажання тренуватися і взяв його у свою секцію. Олександр тренувався по 4 години на день. Таке навантаження витримали лише двоє з сотні хлопців, що займалися у Лапіна, - його син та Олександр.  http://theperson.pro/aleksandr-usik/

Підготовка

В українського боксера блискуча любительська кар’єра. Свій перший бій виграв у 18 років. До того часу, поки не перейшов у професійний бокс, отримав титули чемпіон Європи-2008 в англійському Ліверпулі, чемпіон світу-2011 у столиці Азербайджану Баку і, нарешті, олімпійський чемпіон Лондона-2012.

Щоправда, на відміну від профі-кар’єри, в любителях в Усика траплялися і поразки. Говорячи про чемпіонати світу і Європи це дві поразки у півфіналах, після чого він задовольнявся "бронзою" турнірів – Євро-2008 в болгарському Пловдиві і світу-2009 в італійському Мілані.

Також Усик є чотириразовим чемпіоном України. Загалом у аматорському боксі він провів близько 300 боїв. Також Олександр провів шість боїв у складі команди напівпрофесійної Світової серії боксу "Українські отамани" – всі шість боїв він виграв.

Професійний бокс

Після перемоги на Іграх Олександр вирішує почати професійну кар'єру. Він вступає в команду "Українські отамани", що брала участь у Світовій серії боксу (WSB). Тут Олександр виступав дуже успішно. А 9 листопада 2013 року він дебютує як профі - в цей день він здобув перемогу нокаутом над Феліпе Ромеро (Мексика) – у п’ятому раунді шестираундового бою.

Олександр Усик виявився настільки підготовленим до професійної кар’єрі, що здобув перемоги нокаутом у перших дев’яти боях. А перший бій за титул чемпіона світу за версією WBO, проти поляка Кшиштофа Гловацького – впевнено виграв одностайним рішенням суддів за очками. Вердикт арбітрів був незаперечний – 119:109 і двічі 117:111.

Потім Усик виграв за очками у американця Майка Хантера, захищаючи свій титул WBO, а в першому, чвертьфінальному бою Всесвітньої боксерської серії (WBSS) здолав німця Марко Хука достроково – нокаутом у десятому раунді. Куди більш напруженим став півфінальний бій проти латвійця Маріса Бриєдіса в Ризі, який завершився вже мінімальною перемогою Усика за очками – нічия 114:114 і двічі по 115:113 на його користь. Тим не менш, головне – результат – був здобутий. Олександр Усик завоював титул чемпіона WBC, зберіг пояс WBO і вийшов у фінал WBSS.

Підсумок

31-річний сімферополець Олександр Усик провів на професійному рингу 15 боїв. З них 11 він виграв нокаутом, і тільки в чотирьох випадках суперник зміг вистояти до кінця бою, але програти за очками, зокрема – в останньому поєдинку з Гассієвим.

Олександр є лідером рейтингу телевізійного каналу BoxNation (Великобританія) серед найбільш перспективних боксерів планети. На рингу за свою манеру боксу Усик отримав прізвиська "Кот" і "Вовк".

Вдома на нього завжди чекають дружина Катерина та двоє дітей: дочка Єлизавету та син Кирил.

Нові бої

Після перемоги в фіналі WBSS Олександр Усик заявив, що готовий провести наступний бій в суперважкій ваговій категорії і звернувся до британського боксера Тоні Беллью, 35-річного екс-чемпіона WBC у важкій вазі: "Після цього поєдинку нам з командою треба добре відпочити й відновитися, і тоді ми подумаємо. Я чув, що Тоні Беллью говорив, що хоче бою з переможцем Суперсерії, і він, як раз, боксує в суперважкій ваговій категорії. Мій друг, я готовий. Якщо він не захоче спуститися у важку вагу, я з задоволенням піднімусь у суперважкий дивізіон. Доведеться просто їсти макарони на вечерю".

Британський боксер Тоні Беллью миттєво відповів Олександру Усику на кинутий йому виклик: "Я готовий ще з народження! Давай зробимо це", – написав Тоні Беллью на своїй сторінці в Twitter.


После победы над россиянином Муратом Гассиев в Москве Александр Усик стал абсолютным чемпионом мира. Status Quo напомнил, как боксер поднимался к профессиональной вершине.

Как отмечает zaxid.net, украинський боксер Александр Усик победил по очкам россиянина Мурата Гассиев в первом в истории финале Всемирной боксерской суперсерии, который состоялся 21 июля на арене СК "Олимпийский" в Москве. Александр Усик получил главный приз турнира - Кубок Мухаммеда Али и четыре чемпионских пояса по основным версиям и пояс журнала "Ринг". Кроме того, впервые в истории определен абсолютный чемпион мира в "крузервейте", обладатель титулов WBC, WBA, WBO и IBF. По итогам 12 раундов все трое судей отдали победу Александру Усику - 120-108, 119-109, 119-109.

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман и президент Украины Петр Порошенко уже поздравили Усика с победой. Кроме того, Гройсман сообщил, что предложит Порошенко присвоить Усику звание "Герой Украины".

Александру Усику 31 год, он провел 15 поединков на профессиональном ринге, не получил ни одной ничьей и поражения. Его сопернику Мурату Гассиеву 24 года, он провел 27 боев на профессиональном ринге, поражение от Усика стало первым в его карьере.

Рывок в рейтинге

Выпускник аспирантуры Львовского государственного университета физической культуры Александр Усик после победы в финале Всемирной боксерской суперсерии (WBSS) сделал рывок в рейтинге лучших боксеров мира независимо от весовой категории, отмечают в Львовском государственном университете физической культуры. 

Новоиспеченный чемпион мира по всем четырем главным версиям (WBС, WBO, WBA, IBF) в первом тяжелом весе Александр Усик благодаря единогласной победе по очкам над россиянином Муратом Гассиев в Москве поднялся с десятого на седьмое место в независимом компьютерном рейтинге BoxRec. У 31-летнего боксера в активе 692 очка. Сразу за украинцем разместился обидчик Владимира Кличко - британец Энтони Джошуа.

Другой представитель Украины Василий Ломаченко также в ТОП-10 - 808 пунктов и четвертая строчка. Отметим, что выше Ломаченко находится только американец Теренс Кроуфорд (1089 очков), мексиканец Сауль Альварес (976) и казах Геннадий Головкин (848). Пятерку лучших замыкает армянин Вангек (748). Что касается последнего соперника Александра Усика Мурата Гассиева, то теперь россиянин занимает только 69-ю строчку рейтинга.

Осознание

К этому успеху Александр Усик шел почти 16 лет. Боксер родился в главном городе Крыма 17 января 1987 года. Родители родом с севера Украины: мать родилась в Черниговской области (село Рыботин Крупского района), а отец родом из Сумской области. С детства Александр посещал школу симферопольского футбольного клуба "Таврия. Кроме того, занимался борьбой и танцами. Однако в 15 лет понял, что его судьба - это бокс.

Как отмечает theperson, первый его тренер Сергей Лапин увидел в глазах у парня огромное желание тренироваться и взял его в свою секцию. Александр тренировался по 4 часа в день. Такую нагрузку выдержали лишь двое из сотни ребят, занимавшихся у Лапина, - его сын и Александр. 

Подготовка

У украинского боксера блестящая любительская карьера. Свой первый бой выиграл в 18 лет. К тому времени, пока не перешел в профессиональный бокс, получил титулы чемпион Европы-2008 в английском Ливерпуле, чемпион мира-2011 в столице Азербайджана Баку и, наконец, олимпийский чемпион Лондона-2012.

Правда, в отличие от профи-карьеры, в любителях у Усика случались и поражения. Говоря о чемпионатах мира и Европы - это два поражения в полуфиналах, после чего он довольствовался "бронзой" турниров - Евро-2008 в болгарском Пловдиве и мира-2009 в итальянском Милане.

Также Усик является четырехкратным чемпионом Украины. Всего в любительском боксе он провел около 300 боев. Также Александр провел шесть боев в составе команды полупрофессиональной Мировой серии бокса "Украинские атаманы" - все шесть боев он выиграл.

Профессиональный бокс

После победы на Играх Александр решает начать профессиональную карьеру. Он вступает в команду "Украинские атаманы", участвовавшей в Мировой серии бокса (WSB). Здесь Александр выступал очень успешно. А 9 ноября 2013 года он дебютирует как профи - в этот день он одержал победу нокаутом над Фелипе Ромеро (Мексика) - в пятом раунде шестираундового боя.

Александр Усик оказался настолько подготовленным к профессиональной карьере, получивший победы нокаутом в первых девяти боях. А первый бой за титул чемпиона мира по версии WBO, против поляка Кшиштофа Гловацкого - уверенно выиграл единогласным решением судей по очкам. Вердикт арбитров был непререкаем - 119: 109 и дважды 117: 111.

Затем Усик выиграл по очкам у американца Майка Хантера, защищая свой титул WBO, а в первом, четвертьфинальном бою Всемирной боксерской серии (WBSS) одолел немца Марко Хука досрочно - нокаутом в десятом раунде. Куда более напряженным стал полуфинальный бой против латыша Мариса Бриедиса в Риге, который завершился уже минимальной победой Усика по очкам - ничья 114: 114 и дважды 115: 113 в его пользу. Тем не менее, главное - результат - был взят. Александр Усик завоевал титул чемпиона WBC, сохранил пояс WBO и вышел в финал WBSS.

Итог

31-летний симферополец Александр Усик провел на профессиональном ринге 15 боев. Из них 11 он выиграл нокаутом, и только в четырех случаях соперник смог выстоять до конца боя, но проиграть по очкам, в частности - в последнем поединке с Гассиевым.

Александр является лидером рейтинга телевизионного канала BoxNation (Великобритания) среди наиболее перспективных боксеров планеты. На ринге за свою манеру бокса Усик получил прозвища "Кот" и "Волк".

Дома его всегда ждут жена Екатерина и двое детей: дочь Елизавету и сын Кирилл.

Новые бои

После победы в финале WBSS Александр Усик заявил, что готов провести следующий бой в супертяжелой весовой категории и обратился к британскому боксеру Тони Беллью, 35-летнему экс-чемпиону WBC в тяжелом весе: "После этого поединка нам с командой нужно хорошо отдохнуть и восстановиться, и тогда мы подумаем. Я слышал, что Тони Беллью говорил, что хочет бой с победителем Суперсерии, и он, как раз, боксирует в супертяжелой весовой категории. Мой друг, я готов. Если он не захочет спуститься в тяжелый вес, я с удовольствием поднимусь в супертяжелый дивизион. Придется просто есть макароны на ужин".

Британский боксер Тони Беллью мгновенно ответил Александру Усику на брошенный ему вызов: "Я готов еще с рождения! Давай сделаем это", - написал Тони Беллью на своей странице в Twitter.