церковь, Евангелие, кражаУ Самборі викрадене старовинне Євангеліє "з’явилося" у церкві. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до його крадіжки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Нагадаємо, в Самбірський відділ поліції звернувся священнослужитель одного з міських храмів. Він повідомив, що у ніч на 14 грудня невідома особа, підібравши ключ до вхідних дверей, проникла у церкву і викрала з престолу Євангеліє, яке датується 16-17 ст.

За фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Сьогодні, 20 грудня, зникле Євангеліє було виявлено у церкві. Наразі слідчі встановлюють обставини події та особу зловмисника, причетного до крадіжки.


В Самборе похищенное старинное Евангелие "появилось" в церкви. Правоохранители устанавливают лиц, причастных к его краже. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Напомним, в Самборский отдел полиции обратился священнослужитель одного из городских храмов. Он сообщил, что в ночь на 14 декабря неизвестный, подобрав ключ к входной двери, проник в церковь и похитил из престола Евангелие, которое датируется 16-17 вв.

По факту было открыто уголовное производство по ч.3 ст.185 Уголовного кодекса Украины (кража). Санкция статьи предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок от трех до шести лет.

Сегодня, 20 декабря, исчезнувшее Евангелие было обнаружено в церкви. Сейчас следователи устанавливают обстоятельства происшествия и личность злоумышленника, причастного к краже.