алкоголь, патрульные, водительПатрульні у Львові зупинили водія, який ледь стояв на ногах. Драгер показав 3,51 проміле, що у 17 разів перевищує норму та дорівнює дії наркозу.

Цієї ночі патрульних викликав небайдужий громадянин, який повідомив про нетверезого водія ВАЗ 2108 на вулиці Івана Виговського. Коли екіпаж прибув на місце, то побачив чоловіка, який ледь стояв на ногах, хитався, мав запах алкоголю з порожнини рота. При собі громадянин не мав ні посвідчення водія, ні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Натомість мав паспорт. 60-річному водієві запропонували пройти перевірку на пристрої драгер. Результат вразив усіх – 3,51 проміле. А це у 17 з половиною раз перевищує норму. На порушника винесли постанову за відсутність документів для керування транспортними засобами та протокол за нетверезе водіння. Автомобіль забрав син водія.

За даними експертів, якщо у чоловіка виявлено більше 3 проміле, він знаходиться у напівнепритомному стані – не розуміє, де знаходиться, може раптово втратити свідомість, його важко привести до тями. Якщо з результат – більше 3,5 промилле, ця доза алкоголю діє як наркоз, що використовують під час операції, чоловік може впасти у кому.

Ще одному нетверезому водієві загрожує кримінал. В орієнтування патрульних через лінію 102 потрапив автомобіль Renault Duster, водій якого, начебто, перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Транспортний засіб зупинили на вулиці Науковій, він саме заїхав на стоянку торгового центру. За кермом перебував 35-річний чоловік з очевидними ознаками алкогольного сп’яніння. Посвідчення водія у нього не було. Як виявилося, він позбавлений прав Сихівським районним судом від 18.02.2019 року за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

Львів’янину запропонували пройти перевірку і він виявив бажання пройти тест в медзакладі. В присутності лікарів чоловік пройшов перевірку і результат – 2,47 проміле. Оскільки в діях водія вбачається кримінальне правопорушення, а саме за ч.1 ст.382 ККУ (Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років), його запросили у відділок поліції. Там на чоловіка винесли постанову за ч.4 ст.126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) та склали протокол за ч.2 ст.130 КУпАП (Повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також поліцейські написали вмотивований рапорт на відкриття кримінальної справи. Чоловік, знаючи, що за рішенням суду не має права їздити за кермом, свідомо це проігнорував. Його автомобіль до ранку так і простояв на паркінгу, тож цієї ночі порушник більше не сів за кермо.

a255c856e0107c91f7427fd11f1fe4ae.md.jpg 4f77c69dfc72d72955b93073097ae4e0.md.jpg


Патрульные во Львове остановили водителя, который едва стоял на ногах. Драгер показал 3,51 промилле, что в 17 раз превышает норму и составляет действия наркоза.

Этой ночью патрульных вызвал неравнодушный гражданин, который сообщил о нетрезвом водителе ВАЗ 2108 на улице Ивана Выговского. Когда экипаж прибыл на место, то увидел человека, который едва стоял на ногах, шатался, от него пахло алкоголем. При себе гражданин не имел ни водительского удостоверения, ни свидетельства о регистрации транспортного средства. Зато имел паспорт. 60-летнему водителю предложили пройти проверку на устройстве Драгер. Результат поразил всех - 3,51 промилле. А это в 17 с половиной раз превышает норму. На нарушителя вынесли постановление за отсутствие документов для управления транспортными средствами и протокол за нетрезвое вождение. Автомобиль забрал сын водителя.

По данным экспертов, если у человека обнаружено более 3 промилле, он находится в полубессознательном состоянии - не понимает, где находится, может внезапно потерять сознание, его трудно привести в чувство. Если по результат - более 3,5 промилле, эта доза алкоголя действует как наркоз, используемый во время операции, человек может впасть в кому.

Еще одному нетрезвому водителю грозит криминал. В ориентировании патрульных по линии 102 попал автомобиль Renault Duster, водитель которого якобы находится в состоянии алкогольного опьянения. Транспортное средство остановили на улице Научной, он как раз заехал на стоянку торгового центра. За рулем находился 35-летний мужчина с явными признаками алкогольного опьянения. Водительского удостоверения у него не было. Как оказалось, он лишен прав Сsховским районным судом от 18.02.2019 года за управление транспортным средством в нетрезвом состоянии.

Львовянину предложили пройти проверку, и он изъявил желание пройти тест в медучреждении. В присутствии врачей человек прошел проверку и результат - 2,47 промилле. Поскольку в действиях водителя усматривается уголовное преступление, а именно по ч.1 ст.382 УК (Умышленное неисполнение приговора, решения, определения, постановления суда, вступивших в законную силу, или препятствование их исполнению - наказывается штрафом от пятисот до одной тысячи необлагаемых минимумов доходов граждан или лишением свободы на срок до трех лет), его пригласили в отделение полиции. Там мужчины вынесли постановление по ч.4 ст.126 КУоАП (Управление транспортным средством лицом, лишенным права управления транспортными средствами) и составили протокол по ч.2 ст.130 КУоАП (Повторное на протяжении года управление транспортным средством в состоянии опьянения), а также полицейские написали мотивированный рапорт на открытие уголовного дела. Мужчина, зная, что по решению суда не имеет права ездить за рулем, сознательно это проигнорировал. Его автомобиль до утра так и простоял на стоянке, так что ночью нарушитель больше не сел за руль.