петиция, лестница, дом, входВ Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована пропозиція заборонити надавати дозволи на влаштування окремих входів до будівель та споруд. 

"Розміщення окремих входів до підвальних та перших поверхів в центральній частині м.Дрогобича набувають масового характеру. Й без того вузькі тротуари звужуються в наслідок додаткового влаштування сходів до такого мінімуму, що дозволяють пройти лише в одну сторону. Ця ситуація ускладнює рух пішоходів, руйнується зовнішній вигляд пам'яток архітектури та зовнішній загальний вигляд міста Дрогобича, робить місто в очах жителів та гостей міста як некомфортного та незручного для пересування", - вважає автор петиції Роман Щудло.

Він просить заборонити надання дозволу на влаштування окремих входів до будівель та споруд, які є в переліку пам'яток архітектури місцевого та державного значення, та у разі, якщо таке влаштування передбачає розміщення сходів та інших конструктивних елементів на тротуарі, після чого ширина тротуару становитиме менше 2м.


В Единой системе местных петиций зарегистрировано предложение запретить предоставлять разрешение на устройство отдельных входов в здания и сооружения. 

"Размещение отдельных входов в подвальные и первые этажи в центральной части Дрогобыча приобретают массовый характер. И без того узкие тротуары сужаются вследствие дополнительного устройства ступенек до минимума, позволяющего пройти только в одну сторону. Эта ситуация затрудняет движение пешеходов, разрушается внешний вид памятников архитектуры и внешний общий вид города Дрогобыча, делает город в глазах жителей и гостей города некомфортным и неудобным для передвижения", - считает автор петиции Роман Щудло.

Он просит запретить предоставление разрешения на устройство отдельных входов в здания и сооружения, которые находятся в перечне памятников архитектуры местного и государственного значения, и в случае, если такое устройство предполагает размещение лестницы и другие конструктивные элементы на тротуаре, после чего ширина тротуара составит менее 2м.