подросток, разбой, судНеповнолітньому, який звинувачується у розбої, обрано найсуворішу міру запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів без альтернативи внесення застави. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

За процесуальним керівництвом Городоцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру 15-річному новояворівчанину у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій).

Встановлено, що наприкінці січня цього року неповнолітній зловмисник напав на 25-річного перехожого на одній із вулиць Новояворівська. Під час розбою хлопець побив потерпілого та викрав мобільний телефон.

В прокуратурі зазначають, що стосовно підозрюваного судом уже слухається об’єднане кримінальне провадження щодо його обвинувачення у вчиненні трьох корисливих злочинів, пов’язаних із застосуванням насильства до потерпілих, відповідальність за які передбачено ч.ч.1,2 ст. 186, а також ч.2 ст. 187 КК України. Юнак проігнорував те, що судом до нього вже застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати своє житло з 18:00 до 07:00 без дозволу суду.

Місцева прокуратура двічі ініціювала питання щодо обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте, суд їх відхилив. На даний час підозрюваному обрано найсуворішу міру запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів без альтернативи внесення застави. У разі доведення вини фігурант може потрапити до в’язниці на строк від семи до десяти років.


Несовершеннолетнему, который обвиняется в разбое, избрали самую суровую меру пресечения - содержание под стражей на 60 дней без альтернативы внесения залога. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области

По процессуальным руководством Городокской местной прокуратуры сообщено о подозрении 15-летнем новояворовчанину в совершении преступления, предусмотренного ч.2 ст.187 УК Украины (разбой, соединенный с насилием, опасным для жизни и здоровья лица, подвергшегося нападению, совершенное лицом, ранее совершившим разбой).

Установлено, что в конце января этого года несовершеннолетний злоумышленник напал на 25-летнего прохожего на одной из улиц Новояворовск. Во время разбоя парень избил потерпевшего и похитил мобильный телефон.

В прокуратуре отмечают, что в отношении подозреваемого судом уже слушается объединенное уголовное производство по его обвинению в совершении трех корыстных преступлений, связанных с применением насилия к потерпевшим, ответственность за которые предусмотрена ч.ч.1,2 ст. 186, а также ч.2 ст. 187 УК Украины. Юноша проигнорировал то, что судом к нему уже применена мера пресечения в виде домашнего ареста с запретом покидать свое жилье с 18:00 до 07:00 без разрешения суда.

Местная прокуратура дважды инициировала вопрос об избрании правонарушителю меры пресечения в виде содержания под стражей, однако суд их отклонил. В настоящее время подозреваемому избрали самую суровую меру пресечения - содержание под стражей на 60 дней без альтернативы внесения залога. В случае доказательства вины фигурант может попасть в тюрьму на срок от семи до десяти лет.