дымоход, вентиляция, газ, проверкаУ Львові розпочинають позапланову перевірку справності димових каналів та наявність витяжки в будинках, які обладнані пічним та газовим опаленням. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Через збільшення випадків отруєння чадним газом, у Львові розпочинають позапланову перевірку справності димовентиляційних каналів та наявність витяжки в будинках, які обладнані пічним та газовим опаленням. До перевірки залучать комунальні служби міста, та, за потреби, спеціалістів ПАТ "Львівгаз". Перевірка триватиме місяць-півтора, і за цей час оглянуть усі будинки комунальної власності міста. Також провести такі перевірки зобов’яжуть керівників ОСББ та ЖБК. Мешканців просять з розумінням поставитись до цих заходів, та сприяти діям комунальників і допускати працівників до перевірки.

"Сьогодні і у найближчі дні ми розвісимо довідки — елементарні правила поводження з газовими приладами, і проведемо перевірку. Але якщо люди не зрозуміють, що їхня безпека у їхніх руках, то такі випадки будуть продовжуватися. Також закликаю кожного львів’янина перевірити свої газові прилади, і якщо є хоч якась підозра — викликати фахівця і перевірити це обладнання, щоб бути спокійним. І як мінімум — поставити газовий сигналізатор, щоб він сигналізував, якщо щось не так, щоб одразу можна було вжити відповідні заходи", — повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Перевірки організовують голови райадміністрацій, фахівці підуть будинок за будинком, як це робиться двічі в рік, розповів він. Проте самовільно працівники не можуть зайти у квартиру і проводити перевірку.

  • Довідка SQ. За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради, з початку 2019 року у Львові обліковано 7 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждало 19 осіб, з них 6 — діти. На жаль, є 2 смертельні випадки. Із цих 7 випадків — 1 випадок — недостатня тяга, а 6 — порушення споживачем типової інструкції з безпечного користування газовими приладами — тобто з особистої необережності.

Во Львове начинают внеплановую проверку исправности дымовых каналов и наличие вытяжки в домах, оборудованных печным и газовым отоплением. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Из-за увеличения случаев отравления угарным газом, во Львове начинают внеплановую проверку исправности дымовентиляционных каналов и наличие вытяжки в домах, оборудованных печным и газовым отоплением. К проверке привлечены коммунальные службы города и, при необходимости, специалисты ПАО "Львовгаз". Проверка продлится месяц-полтора, и за это время осмотрят все дома коммунальной собственности города. Также провести такие проверки обяжут руководителей ОСМД и ЖСК. Жителей просят с пониманием отнестись к этим мерам, и способствовать действиям коммунальщиков и допускать работников к проверке.

"Сегодня и в ближайшие дни мы развесим справки - элементарные правила обращения с газовыми приборами, и проведем проверку. Но если люди не поймут, что их безопасность в их руках, то такие случаи будут продолжаться. Также призываю каждого львовянина проверить свои газовые приборы и если есть хоть какое-то подозрение - вызвать специалиста и проверить это оборудование, чтобы быть спокойным. И как минимум - поставить газовый сигнализатор, чтобы он сигнализировал, если что не так, чтобы сразу можно было принять соответствующие меры", - сообщил Сергей Бабак, заместитель городского головы Львова по вопросам жилищно-коммунального хозяйства.

Проверки организуют председателя райадминистрации, специалисты пойдут дом за домом, как это делается дважды в год, рассказал он. Однако самовольно работники не могут зайти в квартиру и проводить проверку.

Справка SQ. По информации управления по вопросам чрезвычайных ситуаций и гражданской защиты населения Львовского городского совета, с начала 2019 во Львове зарегистрировано 7 случаев отравления угарным газом, в результате которых пострадало 19 человек, из них 6 - дети. К сожалению, есть 2 смертельных случая. Из этих 7 случаев - 1 случай - недостаточная тяга, 6 - нарушение потребителем типовой инструкции по безопасному пользованию газовыми приборами - то есть по личной неосторожности.