грабеж, вокзалУ Львові на залізничному вокзалі правоохоронці затримали зловмисника, причетного до пограбування чоловіка, якому стало зле. Допомагаючи потерпілому дістатися медпункту, чоловік заволодів його коштами в сумі 5 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

В Залізничний відділ поліції 19 грудня звернувся 26-річний житель міста Херсон. Він повідомив, що близько 12.20 у Львові на залізничному вокзалі його пограбував невідомий чоловік, заволодівши коштами в сумі 5 000 гривень.

За словами заявника, коли він знаходився біля залу, до нього кілька разів підходив незнайомець та радив пильно слідкувати за своїми речами. Оскільки херсонець почувався не надто добре, то попросив чоловіка показати, де розташований медпункт. Дорогою зловмисник забрав з його сумки 5 000 гривень і кинувся навтьоки.

Потерпілий спробував наздогнати незнайомця, та це йому не вдалося. Проте далеко він не втік: на пероні його затримали оперативники Залізничного відділу поліції. Поліцейські встановили особу зловмисника – 39-річного уродженця  Закарпаття, який зараз мешкає на Житомирщині. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж). Максимальне покарання,передбачене статтею, - позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Зловмисник затриманий в порядку ст..208 КПК України. Проводиться досудове розслідування.


Во Львове на железнодорожном вокзале правоохранители задержали злоумышленника, причастного к ограблению человека, которому стало плохо. Помогая пострадавшему добраться медпункта, мужчина завладел его денежными средствами в сумме 5000 гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Железнодорожный отдел полиции 19 декабря обратился 26-летний житель города Херсон. Он сообщил, что около 12.20 во Львове на железнодорожном вокзале его ограбил неизвестный мужчина, завладев средствами в сумме 5000 гривен.

По словам заявителя, когда он находился у зала, к нему несколько раз подходил незнакомец и советовал внимательно следить за своими вещами. Поскольку херсонец чувствовал себя не слишком хорошо, то попросил мужчину показать, где расположен медпункт. По дороге злоумышленник забрал из его сумки 5000 гривен и бросился наутек.

Пострадавший попытался догнать незнакомца, и это ему не удалось. Однако далеко он не убежал: на перроне его задержали оперативники Железнодорожного отдела полиции. Полицейские установили личность злоумышленника - 39-летнего уроженца Закарпатья, который сейчас живет на Житомирщине. По факту открыто уголовное производство по ч.1 ст.186 Уголовного кодекса Украины (грабеж). Максимальное наказание, предусмотренное статьей, - лишение свободы на срок до четырех лет.

Злоумышленник задержан в порядке ст. 208 УПК Украины. Проводится досудебное расследование.