петиция, мораторий, проезд, маршруткаСьогодні, 20 грудня, сесія Львівської міської ради не підтримала дві електронні петиції львів’ян, які вимагають не допустити подорожчання проїзду у маршрутках без суттєвої зміни якості перевезень. "За" ухвали проголосували лише 12 та 16 депутатів відповідно, передає Львівський портал. 

Протягом листопада до міськради Львова створили відразу дві електронні петиції, у яких львів’яни просили не погоджувати підняття тарифів на проїзд у маршрутках. Першу із них зареєстрував 3 листопада Андрій Маринюк. У петиції автор пропонував не збільшувати вартість проїзду, доки у місті не запрацює електронний квиток.

"Пропоную накласти заборону на підняття тарифу у Львові до впровадження системи е-квитка. І лише після його впровадження здійснити аналіз перевезень та переглянути тарифи".

Цитата з петиції

Іншу електронну петицію зареєстрували 14 листопада. Її автором є депутат Львівської міськради Ігор Телішевський. Він наголошував, що із теперішньою якістю перевезень підняття тарифу є безпідставним.

"Враховуючи суспільний інтерес та важливість питання, і задля уникнення напруги у суспільстві та невдоволення громади міста, ініціюю петицію щодо недоцільності підняття вартості за проїзд пасажирів у міському громадському транспорті без обґрунтування тарифу перевезень, покращення якості та графіку обслуговування маршрутів, а також введення електронного квитка".

Цитата з петиції

Втім після тривалих дискусій у сесійній залі депутатам таки не вистачило голосів, аби підтримати ці дві петиції.

Зазначимо, перевізники Львова нещодавно заявили, що економічно обґрунтований тариф на проїзд становить 9 гривень 20 копійок. Якщо мерія до 1 грудня його не затвердить, то вони або скоротять кількість автобусів на маршрутах, або транспорт курсуватиме лише до 21:00.


Сегодня, 20 декабря, сессия Львовского городского совета не поддержала две электронные петиции львовян, которые требуют не допустить подорожания проезда в маршрутках без существенного изменения качества перевозок. "За" постановление проголосовали лишь 12 из 16 депутатов соответственно, об этом передает Львовский портал

В ноябре в горсовет Львова создали сразу две электронные петиции, в которых львовяне просили не согласовывать повышение тарифов на проезд в маршрутках. Первую из них зарегистрировал 3 ноября Андрей Маринюк. В петиции автор предлагал не увеличивать стоимость проезда, пока в городе не заработает электронный билет.

"Предлагаю наложить запрет на поднятие тарифа во Львове к внедрению системы электронной билета. И только после его внедрения осуществить анализ перевозок и пересмотреть тарифы".

Цитата из петиции

Другую электронную петицию зарегистрировали 14 ноября. Ее автором является депутат Львовского горсовета Игорь Телишевский. Он отмечал, что с нынешней качеством перевозок поднятия тарифа является безосновательным.

"Учитывая общественный интерес и важность вопроса, и во избежание напряжения в обществе и недовольство общины города, инициирую петицию о нецелесообразности поднятия стоимости за проезд пассажиров в городском общественном транспорте без обоснования тарифа перевозок, улучшение качества и графика обслуживания маршрутов, а также введение электронного билета".

Цитата из петиции

Впрочем после длительных дискуссий в сессионном зале депутатам таки не хватило голосов, чтобы поддержать эти две петиции.

Отметим, перевозчики Львова недавно заявили, что экономически обоснованный тариф на проезд составляет 9 гривен 20 копеек. Если мэрия до 1 декабря его не утвердит, то они либо сократят количество автобусов на маршрутах, или транспорт будет курсировать только до 21:00.