резерв, уклонист, сборы, судБродівський районний суд Львівської області засудив чоловіка, який, перебуваючи в оперативному резерві першої черги, відмовився їхати на навчальні збори. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Обвинувачений працював працював монтером кабельної мережі ТзОВ "Електроконтакт Україна". 13 березня 2018 року він отримав повістку з вимогою з'явитися до військового комісаріату 29 бережня для відправки на навчальні збори резервістів у складі команди №А4165 у село Головенка Житомирської області. Однак у визначений час він не прибув до Бродівського ОРВК, у звязку із чим ухилився від навчальних зборів.

Обвинувачений підписав из прокурором угоду про визнання винуватості. Зі змісту вказаної угоди вбачається, що чоловік під час досудового розслідування покаявся, активно сприяв у проведенні досудового розслідування, вчинене кримінальне правопорушення не набуло суспільного резонансу.

Вказаною угодою сторони погодилися на призначення покарання за ст. 337 ч.2 КК України у виді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень, яку і затвердив Бродівський районний суд.


Бродовский районный суд Львовской области приговорил мужчину, который, находясь в оперативном резерве первой очереди, отказался ехать на учебные сборы. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Обвиняемый работал работал монтером кабельной сети ООО "Электроконтакт Украина". 13 марта 2018 он получил повестку с требованием явиться в военный комиссариат 29 Бережной для отправки на учебные сборы резервистов в составе команды №А4165 в село Головенко Житомирской области. Однако в определенное время он не прибыл в Бродовского ОРВК, в связи с чем уклонился от учебных сборов.

Обвиняемый подписал из прокурором соглашение о признании виновности. Из содержания указанного соглашения следует, что человек во время досудебного расследования покаялся, активно способствовал в проведении досудебного расследования, совершенное уголовное преступление не получило общественный резонанс.

Указанному договору стороны согласились на назначение наказания по ст. 337 ч.2 УК Украины в виде штрафа в размере 30 необлагаемых минимумов доходов граждан, то есть 510 гривен, которую и утвердил Бродовский районный суд.