мусор, переработка, лицензия, заводЛьвів став одним із перших міст України, яке отримало ліцензію на переробку побутових відходів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

18 грудня ЛКП "Зелене місто" отримало ліцензію на перероблення побутових відходів для майбутнього заводу, який працюватиме у Львові на вулиці Пластовій, 13. Відповідний дозвіл у столиці видала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

НКРЕКП на черговому засіданні розглянуло заяву та прийняло позитивне рішення, таким чином підтверджена відповідність ліцензійним умовам, визначеним Постановою НКРЕКП від 25.05.2017 № 683, організаційним та технологічним вимогами до провадження господарської діяльності з перероблення побутових відходів.

"Львівське комунальне підприємство "Зелене місто" одним з перших в комунальній галузі України здобуло ліцензію для здійснення господарської діяльності з перероблення твердих побутових відходів. Це стало можливим завдяки реалізації рішень Львівської міської ради, виділенню відповідної території для розташування підприємства, виконанню проектних робіт з проектування стадії ТЕО та П, та співпраці з Європейським Банком Реконструкції та розвитку".

Директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря

Тим часом триває другий етап тендеру на будівництво заводу із переробки відходів у Львові. На початку грудня Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу. Загалом у переліку п’ять провідних європейських компаній, які збудували аналогічні сміттєпереробні комплекси у Європі. Це компанії з Польщі, Німеччини, Греції, консорціум компаній з Австрії та Туреччини, Нідерландів та Литви.


Львов стал одним из первых городов Украины, получивших лицензию на переработку бытовых отходов. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

18 декабря ЛКП "Зеленый город" получило лицензию на переработку бытовых отходов для будущего завода, который будет работать во Львове на улице Пластовой, 13. Соответствующее разрешение в столице выдала Национальная комиссия, осуществляющая государственное регулирование в сферах энергетики и коммунальных услуг.

НКРЭКУ на очередном заседании рассмотрела заявление и приняла положительное решение, таким образом подтверждено соответствие лицензионным условиям, определенным Постановлением НКРЭКУ от 25.05.2017 № 683, организационным и технологическим требованиям к осуществлению хозяйственной деятельности по переработке бытовых отходов.

"Львовское коммунальное предприятие "Зеленый город" одним из первых в коммунальной отрасли Украины получило лицензию для осуществления хозяйственной деятельности по переработке твердых бытовых отходов. Это стало возможным благодаря реализации решений Львовского городского совета, выделению соответствующей территории для размещения предприятия, выполнению проектных работ по проектированию стадии ТЭО и П, и сотрудничества с Европейским Банком Реконструкции и развития".

Директор ЛКП "Зеленый город" Вадим Ноздря

Тем временем продолжается второй этап тендера на строительство завода по переработке отходов во Львове. В начале декабря Европейский банк реконструкции и развития объявил перечень компаний, которые отобрали для второго этапа тендера строительства во Львове мусороперерабатывающего завода. Всего в перечне пять ведущих европейских компаний, которые построили аналогичные мусороперерабатывающие комплексы в Европе. Это компании из Польши, Германии, Греции, консорциум компаний из Австрии и Турции, Нидерландов и Литвы.