магазин "Океан", застройщикЗабудовник запропонував реконструювати мозаїку "Океану" власним коштом та передати місту приміщення для дитячої школи. Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, сьогодні до Львівської міськради надійшов лист від власника ТОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" щодо ситуації, що склалась довкола будівництва на місці колишнього магазину "Океан". Забудовник пропонує реконструювати знищену мозаїку своїм коштом і додатково передати місту приміщення для відкриття там дитячої школи художного і музичного спрямування.

Водночас, він зауважив, що, зважаючи на велике значення мозаїки для громади міста, важливим є громадське обговорення. Окрім того, мер наполягатиме на тому, аби новий склад Верховної Ради України відповідними законодавчими змінами посилив покарання за руйнування пам’яток архітектури та творів мистецтва.

"Забудовник пропонує реконструювати мистецький твір повністю своїм коштом і додатково передати місту приміщення на 1000 кв. м для відкриття там дитячої школи художного і музичного спрямування. Мені важлива думка кожного львів’янина", — зазначив Андрій Садовий у Facebook.


Застройщик предложил реконструировать мозаику "Океана" за свой счет и передать городу помещение для детской школы. Об этом мэр Львова Андрей Садовый сообщил на своей странице в Facebook, информирует пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщил городской голова Львова Андрей Садовый, сегодня во Львовский горсовет поступило письмо от владельца ООО "Компания Риэл-Эстейт Групп" о ситуации, которая сложилась вокруг строительства на месте бывшего магазина "Океан". Застройщик предлагает реконструировать уничтоженную мозаику за свой счет и дополнительно передать городу помещения для открытия там детской школы художественного и музыкального направления.

Вместе с тем он отметил, что, несмотря на большое значение мозаики для общины города, важно общественное обсуждение. Кроме того, мэр будет настаивать на том, чтобы новый состав Верховной Рады Украины соответствующими законодательными изменениями ужесточил наказание за разрушение памятников архитектуры и произведений искусства.

"Застройщик предлагает реконструировать художественное произведение полностью за свой счет и дополнительно передать городу помещения на 1000 кв. м для открытия там детской школы художественных и музыкального направления. Мне важно мнение каждого львовянина", - отметил Андрей Садовый в Facebook.